Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Albiol diu al jutge que desconeixia que les antenes del Turo d’en Caritg no tenien llicència

ACN Badalona.-L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que desconeixia tota gestió relacionada amb dues antenes de telefonia mòbil que es van instal·lar sense llicència a l’edifici de la Guàrdia […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Badalona.-L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que desconeixia tota gestió relacionada amb dues antenes de telefonia mòbil que es van instal·lar sense llicència a l’edifici de la Guàrdia Urbana al Turo d’en Caritg, el 2012. El jutge que instrueix la causa l’ha citat a declarar a quest dimarts com a investigat per un presumpte cas de malversació urbanística i caudals públics. “Són qüestions purament tècniques que no arriben a l’alcalde”, ha dit a la sortida dels Jutjats. Albiol ha assegurat que mai va saber que les antenes no tenien llicència i que això tampoc s’havia denunciat abans: “Si ho hagués sabut, hagués demanat que ho subsanessin o que les retiressin”. Les antenes es van acabar retirant l’any 2019.

L’alcalde de Badalona ha basat la seva defensa en el desconeixement de tràmits tècnics i administratius, des de la seva posició d’alcalde. “Com a alcalde ho desconec, aquesta qüestió o qualsevol altra”, ha afirmat. En el moment dels fets, Albiol també era, però, regidor de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, encarregada de la tramitació de les llicències.Albiol ha insistit que desconeixia els detalls d’aquest cas i ha recordat que l’Ajuntament de Badalona té “500 edificis i locals en propietat” i que no és tasca dels càrrecs polítics conèixer el detall de totes i cascuna de les tramitacions urbanístiques que es fan en aquests espais. En el cas de les antenes del 2012, a més, es tracta de l’edifici de la Guàrdia Urbana.En aquest sentit, l’alcalde ha reconegut que sí que hi va haver unes queixes al voltant de les antenes, però relacionades amb les freqüències que emetien. Alguns sindicats van alertar que les freqüències eren superiors a les permeses, tot i que un informe tècnic posterior ho va desmentir. “En cap moment es denuncia que hi ha un problema de llicències”, insisteix.Albiol afirma que l’Ajuntament no va donar permís per a la instal·lació de les antenes i que les companyies “van entrar allà” sense demanar l’autorització municipal. A més de l’alcalde, també està investigat l’exregidor d’Urbanisme del govern de Dolors Sabater, Oriol Lladó, que també ha apel·lat al desconeixement davant el jutge.”Aquest tema es despatxa amb mi una única vegada i és per comunicar-me que estava en vies de solució”, ha dit Lladó. Aquest cas, implica altres càrrecs del consistori, com el portaveu del PSC, Christian Carneado, que des de 2015 i fins al canvi de govern va ser gerent de l’empresa municipal d’Urbanisme, Engestur. Carneado ja va declarar el passat mes de novembre.