Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Albiol demana als Mossos que marxin d’un conflicte veïnal amb ocupes per encarregar-se’n ell

|

- Publicitat -

ACN Badalona – Xavier Garcia Albiol va demanar a una patrulla dels Mossos que marxés d’un conflicte veïnal amb ocupes al número 13 del carrer Ros i Güell, al barri de Bonavista, després que els agents calmessin els ànims entre integrants de les dues parts. Els fets van passar el 26 d’abril a quarts de nou de la nit, i la patrulla policial havia acudit a l’indret per denúncies creuades entre ocupants i veïns. En arribar a l’indret hi havia el candidat del PP a l’alcaldia i un regidor que mantenien una reunió al carrer amb els veïns de la finca, contraris a l’ocupació. En declaracions a l’ACN Albiol ha explicat que en cap moment es va fer passar per autoritat per fer marxar la policia, i ha afirmat que la patrulla va marxar un cop feta la seva feina.

t>TÍTOL:

Publicitat

Albiol demana als Mossos que marxin d’un conflicte veïnal amb ocupes per encarregar-se’n ell

SUBTÍTOL:

El candidat del PP a Badalona assegura que no es va fer passar per autoritat i subratlla que “tothom” el coneix

ENTRADETA:

Xavier Garcia Albiol va demanar a una patrulla dels Mossos que marxés d’un conflicte veïnal amb ocupes al número 13 del carrer Ros i Güell, al barri de Bonavista, després que els agents calmessin els ànims entre integrants de les dues parts. Els fets van passar el 26 d’abril a quarts de nou de la nit, i la patrulla policial havia acudit a l’indret per denúncies creuades entre ocupants i veïns. En arribar a l’indret hi havia el candidat del PP a l’alcaldia i un regidor que mantenien una reunió al carrer amb els veïns de la finca, contraris a l’ocupació. En declaracions a l’ACN Albiol ha explicat que en cap moment es va fer passar per autoritat per fer marxar la policia, i ha afirmat que la patrulla va marxar un cop feta la seva feina.

COS:

Aquesta era la segona visita que Albiol feia a l’edifici, i precisament preveu fer-ne una altra aquest mateix dijous davant la persistència del conflicte. Segons ha explicat a l’ACN, quan va arribar els veïns eren al carrer i hi havia un ambient de nerviosisme, perquè una veïna afirmava que un dels ocupes -una família amb fills- l’havia amenaçat. Uns minuts després que arribés el candidat del PP la presumpta autora de les amenaces va sortir de l’edifici, i es va iniciar una discussió entre les dues dones que, segons Albiol, no va anar a més.

Precisament, aquesta veïna va trucar als Mossos per denunciar les presumptes amenaces, i la patrulla va acudir a l’indret per atendre també una denúncia creuada dels ocupants segons la qual els veïns havien tallat l’aigua al pis on s’estan.

Albiol explica que quan els Mossos van arribar hi va haver un segon enfrontament entre veïns i ocupants que els agents van gestionar, i assegura que, al cap d’uns deu minuts, quan l’ambient es va tranquil·litzar, ell mateix va dir als agents que ja podien marxar, que ell es quedava per seguir amb la reunió que mantenia amb els veïns.

La patrulla dels Mossos indica a l’informe dels fets, al qual ha tingut accés l’ACN, que en arribar al lloc Albiol i un regidor els van manifestar que marxessin, que ja se’n feien càrrec ells. S’escriu literalment que al lloc hi havia “l’alcalde de Badalona i un regidor”, fet que per al candidat del PP es tracta d’un “error de transcripció”. En aquest sentit assegura que ell no es va ni presentar als mossos, que el van venir directament a saludar. “Ni a Badalona, ni a Catalunya ni a Espanya no hi ha ningú que no sàpiga quin càrrec tinc”, afirma, per assegurar que en cap moment es va presentar com a autoritat.

A l’informe, els Mossos especifiquen que els agents van fer mediació en el conflicte, que van comprovar que al bloc hi havia pisos ocupats i que el cas ja està judicialitzat.

Alhora indiquen que els ocupants havien manipulat els comptadors de la llum per tenir electricitat i que la instal·lació “es troba en unes condicions molt perilloses”.

Albiol va penjar a les xarxes posteriorment un vídeo crític amb l’actuació del consistori a l’entorn del cas. El govern municipal ha denunciat el comportament “lamentable” del candidat popular, “que no va deixar treballar els Mossos d’Esquadra per prioritzar un vídeo de campanya i aprofitar-se d’un malestar veïnal”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió