Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Albiach nega que l’acord pels pressupostos suposi reeditar el tripartit: “No els tremolaran les cames si cal dir ‘no'”

ACN Martorelles – La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, nega que l’acord amb ERC i PSC per tirar endavant els pressupostos de 2023 suposi reeditar el tripartit. […]

Agències 03/02/2023

ACN Martorelles – La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, nega que l’acord amb ERC i PSC per tirar endavant els pressupostos de 2023 suposi reeditar el tripartit. En aquest sentit, assegura que l’entesa es basa en criteris per millorar les condicions del país, i que el paper de la seva formació és el de fer oposició transformadora: “No ens tremolaran les cames si hem de dir ‘no’ al Govern en allò que considerem”, ha assenyalat en una atenció als mitjans coincidint amb la visita que ha feta les plantilles en vaga d’Amazon i Towa a Martorelles (Vallès Oriental). Albiach també ha assegurat que les propostes de macroprojectes que el PSC ha posat sobre la taula per aprovar els comptes són “paper mullat” perquè figuren en un document annex.

Albiach ha defensat que els pressupostos suposaran una millora en la qualitat de vida dels catalans, per exemple, amb un increment del 33% de l’impost sobre habitatges buits en mans de grans tenidors i fons voltor. Per aquest motiu defensa l’entesa amb PSC i ERC, que de cap de els maneres vincula amb la reedició d’un tripartit.

“He sentit les declaracions del president de Junts, Albert Batet, dient que torna el tripartit, però cada cop que Junts o Convergència no és al Govern volen tornar a recuperar aquella fase que és part del passat”, ha dit. Defensa que el país es troba en una nova etapa, “tot i que alguns han trigat dos anys en veure-ho”.

En aquest sentit, apunta el suport a la investidura de la CUP a Pere Aragonès “que després va retirar” o quan el passat mes d’octubre “Junts va trencar el Govern”. “Estem fent una oposició transformadora, empenyent en aspectes positius per al país, però no ens tremolaran les cames en dir ‘no’ al Govern en allò que considerem”, ha afegit.

<strong>Paper mullat</strong>

Albiach també ha qualificat de “paper mullat” els macroprojectes que el PSC va posar sobre la taula com a contrapartida per aprovar els pressupostos: “Són en un document annex que no té res a veure amb els pressupostos”, diu.

És per això que envia “un missatge de tranquil·litat” a la ciutadania, donat que iniciatives com la del Quart Cinturó són “projectes fracassats” que trobaran, diu, l’oposició de ciutadans i partits. “Quan es va pensar, ni Pere Aragonès ni jo havíem nascut”, ha afegit, considerant-lo un projecte caduc. 

A més, es remet a les recomanacions de la Unió Europea i la llei de canvi climàtic, i es remet a la darrera sentència del TSJC que va aturar l’ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar en resposta a aquesta mateixa llei.