Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Albiach demana que el Govern s’endeuti en 5.000 MEUR per ajudar a treballadors afectats per la crisi a arribar a l’SMI

ACN Girona.-Els Comuns demanen que el Govern s’endeuti en 5.000 milions d’euros (MEUR) per ajudar treballadors afectats per la crisi sanitària i que no arriben a cobrar el Salari Mínim […]

Avatar
Agències 24/01/2021

ACN Girona.-Els Comuns demanen que el Govern s’endeuti en 5.000 milions d’euros (MEUR) per ajudar treballadors afectats per la crisi sanitària i que no arriben a cobrar el Salari Mínim Interprofessional (SMI). La cap de llista del partit, Jéssica Albiach, diu que l’anomenada ‘renda covid’ és una mesura que permetria evitar que moltes d’aquestes persones “corrin el risc” de caure en l’exclusió social. “No podem deixar a la gent en condicions que no són decents. Hem de reaccionar”, remarca. Albiach explica que la proposta l’han recollit després de parlar amb els agents socials i considera que el Govern “té marge” d’endeutament. En concret, ha assenyalat que es pot passar el 0,8% actual al 2,2% ja que el l’executiu central ho permet.

En aquest sentit, Albiach recorda que el País Valencià s’ha endeutat fins l’1’6%. “El vicepresident Aragonès diu que no hi ha temps, però està clar que hi ha marge”, remarca. La cap de llista dels Comuns explica que la ‘renda covid’ serviria per ajudar moltes persones que s’han vist afectades per la cisi, especialment en sectors com l’hostaleria. “Hem vist com s’ha donat suport a empreses o autònoms. Ara també cal ajudar els treballadors”, concreta Jéssica Albiach.El partit ha recollit la proposta arran d’haver dialogat amb sindicats i altres agents socials. L’objectiu és complementar la prestació que perceben treballadors que, o bé estan en un ERTO o que estan cobrant la renda mínima garantida, fins a arribar al sou mínim interprofessional.Una mesura que va encaminada a aquelles persones de sectors especialment afectats per la crisi de la covid. “Ara mateix tenim treballadors i treballadores que estan angoixats, si no reaccionem ràpid poden caure en l’exclusió social”, assenyala Albiach.”Volem que tothom tingui un sou i unes possibilitats de vida dignes i creiem que la renda covid dona cobertura a aquests treballadors que ho estan passant malament. En això consisteix la política”, ha exclamat.Ni la dreta catalana ni la espanyolistaEn un acte amb la cap de llista per Girona dels Comuns, Rosa Lluch, Albiach ha tornat a deixar clar que el partit no pactarà “ni amb la dreta catalana ni amb la espanyolista”, malgrat la proposta d’ERC de fer un govern on s’inclogués els Comuns i també Junts. En relació a la possibilitat que finalment se celebrin les eleccions el dia 14 de febrer, Jéssica Albiach ha deixat clar que treballen “amb aquest dia” i diu que no contribuiran “a fer més soroll”. Tot i això, reconeix que el Govern està treballant bé perquè la jornada sigui “segura” i diu que qualsevol mesura “és bona”, en relació a la possibilitat de fer testos d’antigen als membres de les meses.