Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Albiach considera “problemàtic” que un 40% dels treballadors de la petroquímica de Tarragona estiguin externalitzats

ACN Tarragona.-La presidenta de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat que veu “de manera problemàtica” que un 40% dels treballadors del complex petroquímic de Tarragona estiguin externalitzats. Per […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Tarragona.-La presidenta de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat que veu “de manera problemàtica” que un 40% dels treballadors del complex petroquímic de Tarragona estiguin externalitzats. Per Albiach, aquestes subcontractacions repercuteixen en la qualitat laboral i “la precarietat va en detriment de la seguretat”. La presidenta dels comuns s’ha reunit aquest dimecres amb membres del comitè d’empresa d’IQOXE i també amb veïns dels barris de Ponent de Tarragona per conèixer la situació dels CAP de Torreforta – La Granja i Bonavista. Sobre el primer, fa un any la Generalitat va anunciar que s’ampliaria, però Albiach ha assenyalat que Salut “no ha mogut ni un dit” i ha denunciat que està col·lapsat.

Albiach ha destacat que tant el CAP Torreforta – La Granja com el CAP Bonavista tenen les línies telefòniques per demanar hora “col·lapsades”. “Només es pot demanar cita prèvia online”, i ha afegit que això és un problema per a la gent gran. Els dos centres donen servei a unes 35.000 persones. “La que ha d’esperar al CAP no té lloc per seure i ha per esperar a ser atesa”, ha lamentat. En aquesta línia, ha considerat “imprescindible reforçar l’assistència primària”, que al seu parer “ha de ser el cor del sistema sanitari, perquè sinó veiem que les urgències es col·lapsen”.Sobre IQOXE, ha demanat al Govern que la redacció del nou Plaseqta compti amb la participació dels veïns i sindicats. També ha recollit la “preocupació dels veïns pels índex de contaminació de la indústria petroquímica”, que per ella ha de ser més sostenible. “En funció d’aquesta sostenibilitat, estarà garantida la seva continuïtat. En depenen milers de llocs de treball i volem conservar-los”, ha completat.