Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Albiach acusa Aragonès de “repartir carnets de catalanitat” i critica la gestió de la Generalitat davant la covid-19

ACN Barcelona.-La coordinadora nacional de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, ha acusat el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, de “repartir carnets de catalanitat” després d’acusar […]

Agències 14/11/2020

ACN Barcelona.-La coordinadora nacional de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, ha acusat el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, de “repartir carnets de catalanitat” després d’acusar els comuns de ser “un partit de govern de l’Estat amb delegació a Catalunya”. “Sembla ser que per Aragonès no som suficientment catalans o catalanes, però Catalunya no necessita que ningú reparteixi carnets de bons o mals catalanistes”, ha etzibat Albiach, que ha convidat ERC a abandonar “aquests posicionaments identitaris i essencialistes”. “La ciutadania està fent grans sacrificis mentre el Govern només improvisa, va a batzegades i es baralla”, ha continuat Albiach, que ha criticat la gestió de l’executiu català davant la covid-19.

La coordinadora nacional de Catalunya en Comú ha afirmat que s’estan vivint dies de “moltíssima complexitat, incertesa i angoixa” entre la ciutadania pels contagis de covid-19, la manca d’ajudes en sectors com la restauració i el tancament total de la cultura i l’oci. “I tot això passa mentre el sistema sanitari públic no rep el finançament adequat per part la Generalitat i Salut segueix externalitzant serveis bàsics com el rastreig o el servei 061”, ha apuntat Albiach, que també ha citat la “nefasta” gestió de les ajudes als autònoms. “Doncs bé, davant les nostres propostes i mà estesa al Govern, ens trobem que Aragonès respon repartint carnets de catalanitat i culpant-nos de ser una delegació de l’Estat”, ha insistit la presidenta dels comuns al Parlament.”A nosaltres, que hem fet possible que Catalunya tingui uns pressupostos, i que també hem aconseguit que dins els comptes generals de l’Estat hi hagi una inversió històrica per a Catalunya”, ha volgut recordar Albiach, que igualment ha posat sobre la taula dels comuns la reforma del delicte de sedició al Codi Penal o haver “forçat el PSOE” a reconèixer el conflicte polític a Catalunya. “Aragonès sap que s’ha equivocat i creiem que no només ha de rectificar de paraula, sinó en fets. Per exemple, canviant la gestió dolenta o no gestió de la covid-19 a Catalunya”, ha recalcat la coordinadora nacional de Catalunya en Comú. “Ara hem d’estar tots junts perquè no és el moment d’un partit ni d’un bloc, és el moment de Catalunya i de tenir intel·ligència col·lectiva”, ha conclòs Albiach. Suport a l’alcaldessa de Sant Feliu: “insults masclistes, fastigosos i covards”Finalment, la líder dels comuns al Parlament ha volgut traslladar el seu suport a l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, per haver rebut aquesta setmana “insults masclistes, fastigosos i covards” a les xarxes socials. Missatges com “corre el rumor que l’alcaldessa s’ha tirat a tot regidor i regidora de l’Ajuntament cobrant això sí…” han fet que Muñoz hagi demanat als serveis jurídics del consistori que estudiïn si “poden ser constitutius de delicte”.