Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Albert Serra exposa la pel·lícula ‘Els tres porquets’ al Kunstverein d’Hamburg

ACN Barcelona.-El Kunstverein d’Hamburrg mostra com a instal·lació artística la pel·lícula ‘Els tres porquets’ (2012) del cineasta català Albert Serra, feta per a la Documenta 13. La cinta és un […]

Agències 25/06/2021

ACN Barcelona.-El Kunstverein d’Hamburrg mostra com a instal·lació artística la pel·lícula ‘Els tres porquets’ (2012) del cineasta català Albert Serra, feta per a la Documenta 13. La cinta és un retrat d’Alemanya i una reflexió sobre com es crea la història i les idees que tenim sobre ella a través de tres figures antagonistes: Goethe, Hitler i Fassbinder. L’exposició, que ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, es va inaugurar el 19 de juny i es podrà visitar fins al 16 d’agost. A més de projectar la pel·lícula del cineasta català, el Kunstverein, que és un centre de prestigi internacional, ha programat diverses activitats per presentar l’obra de Serra. Una d’elles es va fer dijous a dos quarts de set de la tarda per via telemàtica.

L’exposició de Serra es llegeix en diferents nivells. El primer, artístic, com a experiment cinematogràfic. El segon, a nivell de contingut de les (auto)narratives dels tres protagonistes, i de la seva recepció com a figures simbòliques en la imatge moderna dels alemanys. ‘Els tres porquets’ és una pel·lícula de 101 hores de durada que té com a protagonistes Goethe, Fassbinder i Hitler. El llargmetratge va ser filmat a Kassel durant els tres mesos de la dOCUMENTA i va comptar amb suport de l’Institut Ramon Llull.Albert Serra (Banyoles, 1975) és considerat un dels joves mestres del cinema contemporani a nivell internacional. La seva productora, Andergraun Films, es considera una de les veus més rellevants de la producció cinematogràfica europea independent. En les seves obres, ja sigui pel·lícula, instal·lació, performance teatral o actuació, Serra presenta repetidament paisatges únics, intensos i provocatius personatges històrics i literaris que fusionen classicisme i experimentació.El KunstvereinLa història del Kunstverein ha estat, com en moltes altres institucions a Alemanya, un reflex de la història del país. Durant l’època nacionalsocialista es va prohibir i, després del 1945, es va rehabilitar amb el modernisme. Artistes com Jackson Pollock, Francis Bacon, Joseph Beuys, entre molts d’altres, han fet exposicions en aquest centre de prestigi internacional indiscutible.El Kuntsverein d’Hamburg aposta per promoure artistes contemporanis que contribueixen a formar el patrimoni cultural del futur. El programa està orientat al desenvolupament internacional de l’art contemporani i està compromès amb la promoció i la presentació de propostes artístiques d’alta qualitat que, acompanyades d’un discurs, fan avançar el desenvolupament de l’escena artística contemporània internacional.