Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Albert Guinovart enregistra disc amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

ACN Barcelona.-El pianista i compositor Albert Guinovart serà aquesta setmana a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori per enregistrar nou disc amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-El pianista i compositor Albert Guinovart serà aquesta setmana a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori per enregistrar nou disc amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Serà el tercer treball discogràfic del pianista i l’orquestra, i l’OBC estarà dirigida per Diego Martín. El CD, editat per Sony Classics, es titularà ‘El lament de la Terra’ i estarà format pel poema simfònic del mateix nom encàrrec de l’OBC estrenat l’any 2009, i per una altra composició poètica d’aquest estil anomenada ‘El Somni de Gaudí’. Completa l’àlbum el concert per a piano número 3 ‘Les mans del vent’, encàrrec de la Banda Municipal estrenat l’any 2010 amb la direcció de Franz-Paul Decker i amb Guinovart al piano.

Amb motiu d’aquest enregistrament el pianista i compositor ha adaptat la música, inicialment escrita per a banda, per tal que la pugui interpretar una orquestra simfònica.El primer disc que Guinovart i l’OBC van fer junts va ser la banda sonora, l’any 1992, de la pel·lícula ‘El largo invierno’, de Jaime Camino, editat per EMI. Posteriorment, amb Decca i sota la direcció de Lawrence Foster, van realitzar ‘Infamia. Tangos de Barcelona’.