Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Albert Espinosa: “Que es buidin els psiquiàtrics, aquest és l’únic objectiu de la meva nova sèrie”

ACN Òdena.-Albert Espinosa admet que no se sent pressionat pel seu retorn a la televisió després de l’exitosa sèrie ‘Polseres Vermelles’, la més traduïda dels últims anys. El seu nou […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Òdena.-Albert Espinosa admet que no se sent pressionat pel seu retorn a la televisió després de l’exitosa sèrie ‘Polseres Vermelles’, la més traduïda dels últims anys. El seu nou treball, titulat ‘Els Espavilats’ i dirigit per Roger Gual, té com a protagonistes cinc adolescents -quatre d’ells actors catalans- que pateixen una malaltia psiquiàtrica i decideixen escapar del centre on estan tancats. La sèrie tracta temes com el suïcidi, les xarxes socials o la no comprensió entre pares i fills, però Espinosa té clar quin és l’objectiu del seu nou treball: “Que els psiquiàtrics deixin d’existir”. La sèrie, per a tots els públics, tindrà set capítols de 25 minuts que s’emetran a Movistar+. La data d’estrena encara és una incògnita.

Quatre dels cinc adolescents protagonistes de la nova sèrie d’Albert Espinosa debuten a la gran pantalla per primera vegada i ho fan amb un paper complex, interpretant adolescents que pateixen un trastorn psiquiàtric. Malgrat la seva curta edat, d’entre 12 i 15 anys, tenen clar quin és el missatge que volen transmetre: “Els nens són nens encara que estiguin malalts”, ha explicat un d’ells. Lluny de donar una visió paternalista, Espinosa vol que la sèrie contribueixi a buidar els psiquiàtrics. “Sempre m’ha fascinat la idea que tots els psiquiàtrics infantils de l’Estat estan plens, les 30.000 places que hi ha a Espanya estan ocupades i penso que no ho haurien d’estar”, ha afegit. En el repartiment de la nova sèrie d’Espinosa, l’actor manresà Miki Esparbé interpreta un dels papers principals, el de l’Izan, basat en un personatge real, un detectiu privat que s’encarrega de buscar els nens que s’escapen de la unitat de psiquiatria. “M’hauria agradat que aquesta fos la meva primera sèrie” Espinosa ha explicat que, quan estava ingressat a l’hospital pel càncer, els qui veritablement li cridaven l’atenció eren els de la cinquena planta, els nens que estaven ingressats a la unitat de psiquiatria. De fet, segons ha dit, li hauria agradat que aquesta hagués estat la seva primera sèrie, abans de ‘Polseres Vermelles’.Ara, quan ha volgut vendre aquest treball, la proposta “ha tingut moltes novies”, però finalment s’ha acabat decidint per Movistar+ perquè, segons ha dit, ha estat l’únic que no li ha exigit cap condició i l’ha deixat treballar “amb total llibertat”. La sèrie, encara sense data d’estrena, comptarà amb 7 capítols de 25 minuts. Un dels rodatges, a l’Aeròdrom d’ÒdenaEl rodatge d”Els Espavilats’ va començar el passat 17 d’octubre i s’allargarà durant nou setmanes. Un dels rodatges s’ha fet aquest dijous a l’Aeròdrom d’Òdena, on s’ha interpretat l’escena en que l’Izan, el detectiu interpretat per Miki Esparbé, retroba els cinc adolescents i ha de decidir si els retorna al centre psiquiàtric o els deixa seguir amb el seu camí. A banda d’Òdena, la sèrie també s’està rodant a d’altres llocs com Barcelona, Menorca, Ceret o Itàlia.