Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Alarcón respon als comerciants: “També es criticava la pacificació del Portal de l’Àngel i ara és la milla d’or”

ACN Barcelona.-La regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón, ha volgut respondre a les crítiques al pla de mobilitat del consistori per part d’associacions com Barcelona Oberta, Amics de Passeig […]

Avatar
Agències 16/06/2020

ACN Barcelona.-La regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón, ha volgut respondre a les crítiques al pla de mobilitat del consistori per part d’associacions com Barcelona Oberta, Amics de Passeig de Gràcia o la mateixa Foment del Treball. “També es criticava la pacificació del Portal de l’Àngel i es deia que aniria en contra dels comerciants, i ara és la milla d’or del comerç a Barcelona”, ha assenyalat Alarcón, que s’ha mostrat convençuda que es mantindran en el temps algunes de les mesures i restriccions al trànsit –en carrers com la Via Laietana o la Gran Via- adoptades durant la crisi del coronavirus. “La majoria han vingut per quedar-se, sempre i quan els estudis demostrin que són efectives”, ha puntualitzat la regidora de Mobilitat.

“Ara estem fent una anàlisi de com han funcionat aquestes mesures des del punt de vista de la mobilitat i l’economia. En base als estudis decidirem quines mesures es quedaran i quines no”, ha insistit Alarcón. “Algunes han estat molt positives, com la segregació en 17 punts del carril bus, que està funcionant molt bé i ha ajudat a millorar la velocitat comercial. I d’altres han estat més discutides”, ha reconegut la regidora de Mobilitat. Les associacions de comerciants del Gòtic, el Born i el passeig de Gràcia critiquen els talls de carrers al trànsit de vehicles ja que noten menys afluència de públic i menys ingressos. “En plena pandèmia es van haver de prendre decisions molt ràpides per donar resposta a les necessitats”, ha apuntat Alarcón. “Ara es valoraran a través dels estudis econòmics i de mobilitat. Les que es quedin ho faran en el marc del Pacte per la Mobilitat i el Pacte de Ciutat”, ha conclòs la regidora de Mobilitat.