Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

ALA defensa el certificat sanitari proposat per la CE per “recuperar el tràfic aeri i el turisme internacional”

ACN Barcelona.-L’Associació de Línies Aèries (ALA), que representa un 85% del tràfic aeri a Espanya, ha valorat positivament la proposta de la Comissió Europea de crear un certificat o passaport […]

Avatar
Agències 02/03/2021

ACN Barcelona.-L’Associació de Línies Aèries (ALA), que representa un 85% del tràfic aeri a Espanya, ha valorat positivament la proposta de la Comissió Europea de crear un certificat o passaport sanitari perquè considera que pot ajudar a “recuperar el tràfic aeri i el turisme internacional”. En un comunicat, ALA defensa la necessitat que hi hagi “criteris comuns per viatjar a nivell mundial o, com a mínim, a la UE” tant pel que fa a les restriccions com pel que fa a quarantenes o requisits sanitaris”. Segons l’associació, aquest document digital permetria “restaurar la mobilitat entre fronteres de forma segura i coordinada”. D’altra banda, ALA demana un “pla de recuperació” pel sector de cara a la temporada d’estiu.

“Després d’un any de pandèmia, comencem a veure la llum al final del túnel gràcies a la vacuna, però s’ha de traçar un pla de recuperació per al sector. Necessitem que el govern espanyol defineixi com més aviat millor amb el sector els passos necessaris per assegurar aquesta reactivació per la temporada d’estiu i donar certesa tant als passatgers com a les aerolínies”, ha dit el president d’ALA, Javier Gándara. Entre d’altres mesures, ALA defensa establir la validesa dels testos ràpids i assequibles, a l’anada i la tornada dels vols, per davant d’altres proves com les PCR, que encareixen el cost de viatjar i fan que alguns passatgers desisteixin d’agafar un avió.