Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Ajuntament i Govern continuaran treballant per tancar la Prefectura de Via Laietana i convertir-la en espai de memòria

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona i el Govern continuaran treballant per tancar la Prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana i convertir-la en un espai de memòria democràtica, tot i […]

Avatar
Agències 28/04/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona i el Govern continuaran treballant per tancar la Prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana i convertir-la en un espai de memòria democràtica, tot i que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va dir que no veia motius operatius per traslladar-la, aquest dimarts a la sessió de control al Senat. Preguntats per aquesta qüestió, la consellera de Justícia, Ester Capella, creu que la resposta de Marlaska és “tècnica” i no la interpreta com una “negativa” i ha assenyalat que continuaran treballant perquè sigui “un espai de de memòria democràtica”. El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, ha afirmat que la comissaria ha de ser “recuperada amb els usos que més convinguin a la ciutat”.

Serra ha indicat que el consistori “persistirà” en una demanda que, ha defensat, és la que “més consens genera a la ciutat”. Per la seva banda, Capella ha afegit: “Mereixen un espai de memòria democràtica, en què s’expliqui què va representar la dictadura, la repressió i transmetre uns valors que s’adiuen poc a l’espai de repressió que va significar la Prefectura del cos de la Policia Nacional”. La consellera i el regidor han fet aquestes declaracions en un acte de memòria democràtica al Cementiri de Montjuïc, on han començat els treballs per obrir una fossa on podria haver-hi les restes del poeta cubà Pablo de la Torriente Brau.