Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Ajuntament i Diputació de Barcelona es reuneixen amb el Govern per reclamar més diners pels serveis socials

ACN Barcelona.-Representants de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona s’han reunit aquest dimarts amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per abordar el finançament de […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Barcelona.-Representants de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona s’han reunit aquest dimarts amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per abordar el finançament de la Generalitat de Catalunya dels serveis socials municipals. L’Ajuntament de Barcelona estima que necessita 6 milions d’euros l’any per afrontar els increments laborals del nou conveni col·lectiu 2019-2022 del servei d’atenció domiciliària (SAD). Pels efectes de la covid-19 planteja incorporar 84 professionals amb un cost de 4 milions l’any. La Diputació de Barcelona ha destinat durant els darrers 9 mesos 16 milions d’euros que se sumen als 21 milions existents al seu pressupost ordinari per ajudar als municipis a fer front a la pandèmia.

Consistori i Diputació han exposat que la situació derivada de la pandèmia és especialment visible en els serveis socials bàsics i en el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) que presten tots els municipis i consells comarcals de la província de Barcelona. És per això que s’ha traslladat a la Generalitat una petició perquè hi hagi de manera urgent un compromís ferm per incrementar el finançament d’aquests dos àmbits.En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ha duplicat l’import dels ajuts d’urgència i emergència que atorga a través dels centres de serveis socials, i ha entrat en vigor el nou contracte del SAD, que incorpora l’augment de sou per a les treballadores de la llar que recull el nou conveni col·lectiu català però que, en canvi, “no ha suposat de moment cap actualització de les tarifes que paga la Generalitat a les diferents administracions locals per aquest servei”. A la trobada han assistit per part de l’Ajuntament la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez; la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes; i la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa. Per part de la Diputació han estat presents la presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret, i la coordinadora d’aquesta mateixa àrea, Teresa Llorens.

Relacionats