Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Airef descarta una recessió però adverteix de “preocupació” per un possible tall del gas rus

ACN Madrid – L’Airef descarta una recessió per al 2022. Així ho ha defensat la presidenta de l’autoritat fiscal, Cristina Herrero, a l’esmorzar de Fòrum Europa. De fet, Herrero ha […]

Agències 06/07/2022

ACN Madrid – L’Airef descarta una recessió per al 2022. Així ho ha defensat la presidenta de l’autoritat fiscal, Cristina Herrero, a l’esmorzar de Fòrum Europa. De fet, Herrero ha assegurat que durant aquest any l’autoritat fiscal preveu un “creixement important”, impulsat per la recuperació del turisme i els fons del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència (PRTR) del govern espanyol. Ara bé, Herrero ha admès “preocupació” per un possible tall del gas per part de Rússia. “És un factor greu i important”, ha opinat. Tot i que ha explicat que Espanya no es troba entre els països en situació “d’emergència energètica”, la presidenta de l’Airef ha assegurat que un tall complet del subministrament als països europeus “acabarà afectant” a l’Estat.

Així, ha recordat que el Banc Central Europeu tampoc pronostica una recessió, però planteja un escenari “més advers” en cas que hi hagi un tall total del gas rus, en el que el PIB baixaria un 1,7% el 2023. “Hi ha preocupació pel que pugui passar a l’hivern a la zona euro”, ha subratllat.