Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Airbnb lamenta que l’acord per a un registre europeu no abordi “regulacions desproporcionades” com les de Barcelona

ACN Brussel·les – La plataforma Airbnb ha lamentat aquest dijous que l’acord tancat pels ministres de Competència de la Unió Europea (UE) no abordi “regulacions desproporcionades” com les que defensa […]

Agències 02/03/2023

ACN Brussel·les – La plataforma Airbnb ha lamentat aquest dijous que l’acord tancat pels ministres de Competència de la Unió Europea (UE) no abordi “regulacions desproporcionades” com les que defensa hi ha a Barcelona o Brussel·les. En un comunicat després del pacte entre els 27 per crear un registre europeu d’allotjaments turístics de curta durada, Airbnb ha criticat que les noves normes no abordin regulacions que “van més enllà del sistema de registre”. “Airbnb creu que regles tan desproporcionades van en contra dels principis de la directiva de serveis”, ha argumentat l’empresa, que també demana que la Comissió Europea tingui un paper més actiu en “l’avaluació i verificació de la proporcionalitat dels esquemes de registre”.

La plataforma ha dit celebrar el “progrés” que suposa l’acord dels titulars de Competència perquè “marquen un pas cap a regles més clares, consistents i harmonitzades per als amfitrions quotidians de tot el bloc”. Segons Airbnb, les noves regles comunitàries donaran als propietaris dels pisos turístics “esperança” perquè ara queden “exclosos dels beneficis de l’allotjament a causa de la fragmentació i regles locals desproporcionades”.

L’acord tancat aquest dijous pels ministres és per fixar la posició del Consell de la UE per negociar les normes amb el Parlament Europeu, un cop aquest últim pacti també la seva posició negociadora.