Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Ainhoa Arteta captiva el públic de Cap Roig en la nit més solidària del festival

ACN Calella de Palafrugell.-La cantant lírica Ainoha Arteta ha captivat el públic del Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) aquest dimecres a la nit. Arteta ha […]

Avatar
Agències 22/08/2019

ACN Calella de Palafrugell.-La cantant lírica Ainoha Arteta ha captivat el públic del Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) aquest dimecres a la nit. Arteta ha estat la protagonista del concert solidari que anualment realitza el festival, en què destina tots els beneficis a una entitat vinculada amb el territori. El concert ha arrencat amb un tema instrumental de Rossini, ‘La Gazza Ladra’, amb el que la GiOrquestra s’ha estrenat a l’escenari de Cap Roig. Ho ha fet conjuntament amb Guillermo Hernández, un nen d’onze anys que ha tocat el piano durant tot el concert. Posteriorment, Arteta ha entrat en escena interpretant diversos temes de bandes sonores com ara ‘Edelweiss’ del musical de ‘Sonrisas y Lágrimas’ o ‘Somewhere Over The Rainbow’. En la segona part, la cantant lírica ha centrat més el repertori en temes de música clàssica.

El Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) ha tancat la 19a edició aquest dimecres amb el concert d’Ainhoa Arteta. El repertori s’ha dividit en dues parts: una centrada en bandes sonores i una altra en què les àries i òperes han guanyat pes.El concert ha arrencat amb un tema instrumental d’una òpera de Rossini, ‘La Gazza Ladra’, que ha interpretat la GiOrquestra. A continuació, la tolosenca de 54 anys ha aparegut a l’escenari amb un vestit ple de lluentons daurats tot interpretant ‘Edelweiss’, un dels temes de la pel·lícula musical ‘Sonrisas y Lágrimas’. A partir d’aquí, Ainhoa Arteta ha arrencat amb un repertori marcat per les bandes sonores, entre les quals destaquen ‘Somewhere Over The Rainbow’, de la pel·lícula ‘El Mago de Oz’ (1939).Precisament aquest últim tema Arteta l’ha interpretat conjuntament amb el pianista Guillerm Hernández, d’onze anys. Es tracta d’un dels finalistes del programa ‘Prodigios’ de Televisió Espanyola. Arteta, que va coincidir amb ell en el programa, l’ha descrit un “un gran geni” i ha cantat tres temes només amb en Guillem al piano (‘Somewhere Over The Rainbow’, ‘Piensa en mi’, i ‘Nella Fantasia’). A banda d’aquests temes, Ennio Morricone també ha sonat de la mà de la GiOrquestra que ha posat so a les notes de la banda sonora de ‘Cinema Paradiso’ (1988). La soprano també ha interpretat l’ària ‘Summertime’ de l’òpera ‘Proggy y Bess’ (1935).Un tema que deixava entreveure el domini de la clàssica de la soprano, en què s’ha pogut lluir més a partir de la segona part. Aquesta ha arrencat amb un fragment de l’òpera ‘Ruslan i Liudmila’ que va composar Mikhail Glinka entre el 1837 i el 1842. Després han sonat obres de Verdi (‘La Forza del Destino’, 1861), Bellini (‘Casta Diva’, 1831) o Puccini (‘O mio babbino caro’).En el primer dels bisos, la soprano ha cantat un dels temes que més domina, Carmena Habanera. La cantant ha arrencat estirada a les escales i poc a poc les ha anat baixant per endinsar-se entre el públic, en el tema en què s’ha sentit més còmode de tota la nit.Arteta ha tancat la nit amb la mítica cançó de ‘New York, New York’ que Liza Minelli va interpretar per primera vegada el 1977 i posteriorment va popularitzar Frank Sinatra. El repertori ha estat dirigit per Andrés Salado, un dels joves espanyols més reconeguts. Actualment és el director de de la Jove Orquestra d’Extremadura i de l’Orquestra Opus 23.Els beneficis del concert d’Ainhoa Arteta es destinaran a l’entitat AcompanyArt. Es tracta d’una organització que decora els hospitals i centres sanitaris amb motius infantils per tal que els nens que estan ingressats o que s’han de sotmetre a tractaments hospitalaris no estiguin tan espantats.