Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Aïllat un mòdul de la presó de Mas d’Enric després que tres interns hagin donat positiu per covid-19

ACN El Catllar.-El Departament de Justícia ha confirmat que el mòdul 5 de la presó de Mas d’Enric (Tarragonès) es troba aïllat després que tres interns hagin donat positiu per […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN El Catllar.-El Departament de Justícia ha confirmat que el mòdul 5 de la presó de Mas d’Enric (Tarragonès) es troba aïllat després que tres interns hagin donat positiu per covid-19. A diferència del confinament, durant el qual els presos poden fer vida normal sense abandonar del mòdul, l’aïllament implica que no poden sortir de les seves cel·les. Segons ha denunciat el sindicat de funcionaris CSIF, des de la reobertura de les comunicacions amb les famílies, el centre ha patit l’aïllament total de tres mòduls i el confinament d’altres dos amb 56 interns positius per coronavirus en 40 dies. També des de l’obertura del vis a vis hauria mort un intern per sobredosi.

En aquest context, sindicat denuncia que no es fan les proves PCR a tots els funcionaris ni als que treballen als mòduls afectats i, les que s’efectuen, “no compleixen amb els marges de contagi de5-6 dies que aconsella Sanitat”, argumenten en un comunicat. També critiquen que, malgrat l’augment de positius, es prevegi duplicar les comunicacions especials aquest mes en comptes d’aïllar les instal·lacions de l’exterior.CSIF reclama un cribratge massiu a tot el centre penitenciari, a treballadors i interns, per controlar millor les dimensions del contagi així com el tancament de les comunicacions especials i més personal per cobrir les baixes.Fonts del Departament de Justícia, per la seva banda, asseguren que els contagis produïts reflecteixen la situació social extramurs del centre i consideren que són la conseqüència lògica de majors contactes amb persones de l’exterior, fent compatible els drets dels reclusos amb les mesures per prevenir els contagis. Sobre la possibilitat d’un cribratge massiu, el Departament reitera que segueix en tot moment les mesures que marca l’autoritat sanitària.