Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Aigües de Barcelona recorda que si cobra manteniment dels comptadors d’aigua és perquè hi obliga l’AMB

ACN Barcelona.-Aigües de Barcelona ha recordat aquest dilluns que si cobra manteniment dels comptadors d’aigua que instal·la és perquè hi obliga la normativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L’empresa […]

Avatar
Agències 08/04/2019

ACN Barcelona.-Aigües de Barcelona ha recordat aquest dilluns que si cobra manteniment dels comptadors d’aigua que instal·la és perquè hi obliga la normativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L’empresa surt així al pas de les declaracions que ha fet avui mateix el vicepresident de l’AMB, Eloi Badia, que ha plantejat que no té sentit pagar aquest manteniment perquè quan els aparells s’espatllen l’empresa els reemplaça. Fonts d’Aigües de Barcelona han explicat a l’ACN que l’obligació de fer un manteniment als comptadors està recollida a l’article 54 del Reglament de Servei Metropolità, fixat per la mateixa AMB. A més, les mateixes fonts defensen que es tracta d’una mesura de seguretat.

Segons Aigües de Barcelona els comptadors de l’aigua són aparells sensibles i delicats de manipular. D’aquí que es consideri que pagar-ne el manteniment, que xifren en 1,28 euros mensuals, sigui una mesura de seguretat.A banda, les mateixes fonts consideren que aquest manteniment permet a l’usuari estalviar diners, ja que en cas d’avaria l’aparell es reemplaça sense cost, i en canvi, si l’hagués de comprar li costaria 160 euros. En aquest sentit, des d’Aigües de Barcelona s’indica que actualment es canvien 140.000 comptadors cada any. El vicepresident de l’AMB, Eloi Badia, ha dit aquest matí a RAC1 que la falta de competència ha disparat els preus del manteniment dels comptadors i ha suggerit que Aigües de Barcelona deixi d’externalitzar el servei i passi a ser propietària dels aparells. Badia calcula que la factura es podria rebaixar un 6% per als consumidors, fins als 20 milions d’euros.