Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Aiguafreda decidirà el 29 de maig si entra a formar part d’Osona o es manté al Vallès Oriental

ACN Aiguafreda – L’Ajuntament d’Aiguafreda (Vallès Oriental) votarà el pròxim 29 de maig si manté la seva adscripció a la comarca o passa a formar part d’Osona. Hi podran dir-hi […]

Agències 02/05/2022

ACN Aiguafreda – L’Ajuntament d’Aiguafreda (Vallès Oriental) votarà el pròxim 29 de maig si manté la seva adscripció a la comarca o passa a formar part d’Osona. Hi podran dir-hi la seva els majors de 16 anys empadronats al municipi tant de forma telemàtica com presencial. L’alcalde, Miquel Parella, ha explicat a l’ACN que la pregunta serà “molt simple” i amb resposta binària on es podrà escollir una de les dues comarques. La consulta no és vinculant, però la voluntat del consistori és fer cas del resultat. La votació s’havia de celebrar l’estiu del 2017 però es va ajornar amb el compromís de fer-la més endavant per no coincidir amb la situació que estava vivint el país arran del referèndum de l’1-O.

Per fomentar la participació, l’alcalde Miquel Parella ha explicat que és previst celebrar una sessió informativa, repartir fulletons explicatius a cada casa i també el sobre per a la votació en cas que es vulgui votar presencialment. També es farà una xerrada informativa on es recolliran explicacions i opinions a favor i en contra de les dues comarques.

No és la primera vegada que Aiguafreda votarà a quina comarca vol pertànyer. Ja ho va fer l’any 1987 quan els veïns van decidir per més d’un 90% seguir al Vallès Oriental. En aquella ocasió la votació es va anomenar ‘enquesta sondeig voluntària’ i la majoria es van decantar pel Vallès sobretot per l’Hospital de Granollers, ja que en aquells moments encara no existia l’Hospital General de Vic. L’alcalde ha explicat que en aquell moment la votació gairebé es va convertir en una tria sobre a quin hospital volies anar. “Ara això ja està resolt i el vot informat dels veïns decidirà”, ha apuntat.

El municipi d’Aiguafreda, de 2.600 habitants, està situat a l’extrem nord del Vallès Oriental, a tocar d’Osona, i, tot i que depèn del partit judicial de Granollers, forma part del Bisbat de Vic. A més, el municipi també va ser un dels fundadors de la Mancomunitat la Plana, un ens que presta serveis relacionats amb el medi ambient, els serveis socials i els funeraris.