Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Agricultura condemna “l’assalt” a l’escorxador de Riudellots i estudia emprendre accions legals contra els activistes

ACN Riudellots de la Selva.-El Departament d’Agricultura condemna “l’assalt” a l’excorxador de Riudellots de la Selva i anuncia que estudiarà emprendre accions legals contra el centenar d’activistes que hi han […]

Avatar
Agències 16/04/2019

ACN Riudellots de la Selva.-El Departament d’Agricultura condemna “l’assalt” a l’excorxador de Riudellots de la Selva i anuncia que estudiarà emprendre accions legals contra el centenar d’activistes que hi han participat. El Departament alerta dels “riscos” que suposa accedir a explotacions ramaderes i excorxadors “sense les mesures de bioseguretat reglamentàries”. “Assalts com el d’avui posen en perill la seguretat alimentaria i també afecten greument al benestar animal, causant episodis d’estrès i patiment”, asseguren en un comunicat. Des de la conselleria asseguren que vetllen “amb la màxima exigència” pel compliment de les normes que garanteixen el benestar animal en totes les etapes, “inclosa la fase prèvia al sacrifici”. Agricultura diu també que un context de prevenció contra l’entrada de la pesta porcina africana, “aquests assalts suposen un elevat risc de contagi”.

El Departament ressalta que la legislació europea garanteix uns estàndards elevats de seguretat alimentària i Benestar Animal i que l’any passat es van fer 522 controls de benestar animal en explotacions ramaderes. “Es van obrir menys d’un 1% d’expedients per incompliment”, insisteixen al comunicat. Precisament per vetllar pel benestar animals, recorden que tots els escorxadors catalans compten amb la presència permanent d’un veterinari oficial i que, en cas de detectar un incompliment, s’insta a l’explotació a corregir de manera immediata la situació. Amb tot, remarquen que la indústria càrnia representa més del 31% del volum de negoci del sector agroalimentari i que Catalunya exporta el 56% de la carn que produeix amb un valor de més de 3.250 milions d’euros. “Assalts com el d’avui, que impedeixen el funcionament normal de la indústria, suposen una pèrdua econòmica per a un sector que genera més de 25.000 llocs de treball”, afegeixen. A més, diuen, el Departament vetlla per “garantir” una alimentació “sana, segura i de qualitat” a través d’una “producció local que permeti al món rural viure del seu territori”.