Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Agricultura atorga 4,1 MEUR en ajuts a la millora de la competitivitat i a la mitigació del canvi climàtic 2020

ACN Lleida.-El Departament d’Agricultura ha aprovat ajuts per 4,1 milions d’euros a 200 explotacions agràries per invertir en la millora de la competitivitat agrària i en la mitigació del canvi […]

Avatar
Agències 21/05/2021

ACN Lleida.-El Departament d’Agricultura ha aprovat ajuts per 4,1 milions d’euros a 200 explotacions agràries per invertir en la millora de la competitivitat agrària i en la mitigació del canvi climàtic. Aquest segon grup d’expedients s’afegeix al primer que va aprovar la conselleria per a aquestes dues línies i suma en total 15,2 milions d’euros en ajuts. La majoria d’inversions auxiliades en la convocatòria 2020 es localitzen principalment a Lleida, tant pel que fa al nombre d’expedients, com als imports invertits i subvencionats. Aquests ajuts associats al Contracte Global d’Explotació (CGE) s’emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020 i estan cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader).

L’ajut per a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries suma, ara, als anteriors 444 projectes d’inversió aprovats, uns altres 114 més. Aquest segon grup d’expedients aprovats suposa un import d’ajut de 2.806.364,65 euros. En total, se n’hauran beneficiat 558 explotacions, amb un import total d’ajut atorgat de 10.367.938,36 euros, i que representa un volum d’inversió de més de 26,3 milions d’euros.Amb aquesta línia d’ajuts es fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries, es facilita la seva reestructuració i modernització, i s’incrementa la seva participació i orientació cap al mercat. Així, es dona suport a inversions productives per a la reestructuració d’explotacions, a la millora de les condicions d’higiene i benestar animal, i aquelles que suposen un increment del valor afegit, classificació, condicionament, transformació i comercialització dels productes agraris de la pròpia explotació. La majoria d’inversions subvencionades en la convocatòria 2020 són per a la millora i construcció d’immobles i instal·lacions productives, tractors i maquinària innovadora, i actuacions en cultius permanents.L’ajut per a la mitigació del canvi climàtic en explotacions agràries suma als anteriors 316 projectes d’inversió aprovats, uns altres 86. Aquest segon grup d’expedients aprovats suposa un import d’ajut d’1.308.536,91 euros. En total, Agricultura haurà ajudat a 402 explotacions, amb un import total d’ajut atorgat de 4.808.820,98 euros, que suposa un volum d’inversió de gairebé 11,2 milions d’euros.Amb aquesta línia d’ajuts es pretén promoure l’eficiència dels recursos i fomentar el pas a una economia baixa en carboni i capaç d’adaptar-se al canvi climàtic en el sector agrari. D’aquesta manera, es dona suport a inversions per a la mitigació del canvi climàtic amb l’objectiu d’aconseguir un ús més eficient de l’energia, i facilitant el subministrament i utilització de fonts d’energies renovables.