Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Agents de la Policia Local del Vendrell denuncien un “desgavell” organitzatiu per la multitud d’interns dins el cos

ACN El Vendrell.-Els sindicats UGT, CSIF, SPL i FEPOL han denunciat públicament que la Policia Local del Vendrell pateix un “desgavell” intern per la quantitat de treballadors interins que hi […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN El Vendrell.-Els sindicats UGT, CSIF, SPL i FEPOL han denunciat públicament que la Policia Local del Vendrell pateix un “desgavell” intern per la quantitat de treballadors interins que hi ha al cos. En un comunicat, els representants de la plantilla lamenten que la policia de la capital del Baix Penedès és l’únic cos local on fa deu anys que no s’han convocat concursos públics per ocupar les places. Recorden que l’any 2011 hi havia quatre interins, però lamenten que ara ja en són 22, sense comptar els agents contractats com a reforç durant l’estiu. Una situació que exigeixen revertir amb convocatòries públiques. Al mateix temps, els sindicats destaquen que els agents interins no tenen la formació necessària i reclamen que es resolgui la situació.

Els representants dels treballadors critiquen que hi ha hagut una “disminució considerable” d’efectius policials els darrers anys, tant per jubilacions com excedències. Critiquen que l’Ajuntament hagi optat per reemplaçar els agents amb policies interins, els quals, asseguren, tenen “considerables carències” en coneixements directament relacionats amb les funcions de Policia Local. Els sindicats responsabilitzen d’aquesta situació l’alcalde Kenneth Martínez, i els regidors de Governació i de Recursos Humans, Maria Luz Ramírez i Baltasar Santos, a qui acusen d’actuar “amb evident incompetència i frivolitat”.