Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Agbar no descarta un abastament alternatiu per resoldre el problema de turbidesa de l’aigua de Masdenverge

|

- Publicitat -

ACN Masdenverge – La companyia Agbar treballa amb la possibilitat de perforar un nou pou o connectar la xarxa al Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) per resoldre el problema de turbidesa de l’aigua potable de Masdenverge (Montsià) que s’arrossega des de fa més de dos mesos. De moment, aquest dijous s’està instal·lant un turbidímetre en continu per valorar si el problema es fruit de fluctuacions de la terbolesa o és una tendència. Fa dos dies, l’Ajuntament va tornar a recomanar no utilitzar l’aigua de l’aixeta per a consum humà, a l’espera que es torni a instal·lar un dipòsit alternatiu de proveïment les pròximes hores. A través d’un pregó, el consistori ha negat que l’aigua estigui contaminada i ha demanat “paciència” per resoldre una situació “complexa”.

Segons Agbar, la inspecció efectuada fa uns dies al pou va detectar una obstrucció que va impossibilitar comprovar l’origen d’aquest increment de terbolesa.  Davant la manca d’una “alternativa de subministrament” es va tornar a instal·lar la bomba, modificant la consigna de funcionament per mirar de reduir possibles arrossegaments i així es va poder aixecar la restricció, que novament tornar a estar vigent des de dimarts al migdia.

Publicitat

Fonts de la companyia han explicat que l’Ajuntament està gestionant possibles fonts de subministrament alternatives -pous de tercers- per posteriorment estudiar la viabilitat de fer-ne ús, segons la quantitat i qualitat de l’aigua. Aquesta informació, expliquen, serà clau per donar una solució al problema.

Els tècnics, però, estudien la possibilitat de netejar mecànicament el pou i acabar d’esbrinar l’origen d’aquesta terbolesa, si bé Agbar apunta que es tracta d’una operació amb un cost elevat i no hi ha garantia que el pou estigui bé, amb la consegüent despesa addicional d’adequar-lo. Així doncs, es baralla una font de subministrament suplementària o substitutòria, també construint un pou nou –”molt costós i amb un termini no immediat” o connectar la xarxa al CAT.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió