Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Afrucat acudeix a l’arbitratge per saber quant han de cobrar els treballadors eventuals de les centrals fructícoles

ACN Lleida.-Afrucat i el Tribunal de Mediació han acordat sotmetre a un Tribunal Arbitral els dubtes sorgits al voltant del salari mínim interprofessional (SMI) que han de percebre els treballadors […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Lleida.-Afrucat i el Tribunal de Mediació han acordat sotmetre a un Tribunal Arbitral els dubtes sorgits al voltant del salari mínim interprofessional (SMI) que han de percebre els treballadors eventuals de les centrals fructícoles. Actualment, aquests treballadors estan cobrant 6,29 euros per hora, que són els que estableix el conveni del sector. Segons el Reial Decret aprovat pel govern de l’Estat, el salari mínim que han de percebre pels treballadors de les centrals ha de ser de 12.000 euros anuals, però el text també fixa que els treballadors eventuals no poden tenir un sou inferior als 42,62 euros diaris. Aquests barems estableixen dos salaris horaris diferenciats els quals són la causa de les discrepàncies.

L’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) ha decidit emprendre aquesta actuació davant la impossibilitat d’aconseguir la interpretació de la llei que sol·licitava Afrucat per part del Tribunal de Mediació, ja que aquest s’ha declarat no competent en la interpretació de les lleis i només ho és en la mediació en les discrepàncies.Segons el director general d’Afrucat, Manel Simon, l’objectiu de l’organització empresarial no és encetar una negociació sobre el preu que han de percebre els treballadors eventuals de les centrals, sinó que “vol saber si, d’acord amb els preus fixats pel Real Decret, el preu actual que s’està pagant a aquests treballadors compleix la llei”.El Tribunal Arbitral estarà format per inspectors de l’administració, catedràtics universitaris i experts en temes laborals. De la decisió d’aquest tribunal se’n derivarà un laude d’obligat compliment per a totes les parts.Segons Simon, la discrepància es focalitza en aquests treballadors eventuals que ja tenien una referència de salari per hora a percebre. “La resta de treballadors fixes i fixes discontinus ja tenen contractes amb un salari mensual i se’ls ha actualitzat segons el Reial Decret”, ha indicat.