Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Afronta 4 anys de presó per cobrar il·legalment la prestació d’orfandat dels seus dos fills

ACN Tarragona.-La fiscalia demana 4 anys de presó per a una mare acusada de cobrar il·legalment la prestació d’orfandat dels seus dos fills bessons. La dona va percebre prop de […]

Agències 16/03/2021

ACN Tarragona.-La fiscalia demana 4 anys de presó per a una mare acusada de cobrar il·legalment la prestació d’orfandat dels seus dos fills bessons. La dona va percebre prop de 2.500 euros per cadascun d’ells entre març i juny del 2020. Segons el ministeri públic, l’estafa rau en el fet que fins a mitjan abril els menors van estar tutelats per la DGAIA i, a partir d’aquell moment, ja eren majors d’edat. La fiscalia sosté que la dona va actuar amb un propòsit falsari i d’enriquiment injust, i l’acusa d’un suposat delicte continuat d’estafa agreujada en concurs amb un delicte continuat de falsedat en document oficial. A banda de la pena de presó, el ministeri fiscal li demana 3.600 euros de multa i que retorni els diners als fills i a la Seguretat Social.

L’escrit d’acusació del fiscal detalla que els dos perjudicats tenien una pensió reconeguda des del gener de 2011. La seva mare, afegeix, va percebre la prestació corresponent als mesos de març, abril, maig, juny i la paga extra de juny de 2020 malgrat que els fills van estar sota la tutela de la DGAIA entre l’abril del 2017 i l’abril del 2020, moment que van complir els 18 anys.Malgrat tot, apunta el ministeri públic, la dona va fer ús de la seva condició de progenitora i a final de febrer de 2020 va comparèixer al centre d’atenció de la Seguretat Social a Reus i va fer un canvi de domiciliació bancària de les dues pensions a un compte del qual ella n’era l’única titular. Durant el tràmit, va ometre que en aquell moment no tenia la tutela dels fills.A final d’agost de 2020 va comparèixer a la seu de la Seguretat Social a Tarragona designant un compte del qual ella n’era l’única titular i va presentar el document de comunicació de canvi de domicili en relació a les prestacions. Aquest cop, precisa la fiscalia, va alterar el document en relació al titular, atès que va fer creure que l’havia fet la seva filla i en va falsejar la firma. La fiscalia l’acusa d’un delicte continuat d’estafa agreujada per abús de la relació personal entre les víctimes i la defraudadora, en concurs medial amb un delicte continuat de falsedat en document oficial, pels quals demana 4 anys de presó i 3.600 euros de multa. També demana que retorni els diners cobrats irregularment. El cas es jutjarà a l’Audiència de Tarragona.