Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

Afloren al Prat de Llobregat restes del segle XVIII i de l’incendi del conjunt parroquial durant la Guerra Civil

ACN El Prat de Llobregat.-Les obres de remodelació de la Plaça de l’Església del Prat de Llobregat, situada davant la parròquia de Sant Pere i Sant Pau, han fet sortir […]

Avatar
Agències 26/11/2020

ACN El Prat de Llobregat.-Les obres de remodelació de la Plaça de l’Església del Prat de Llobregat, situada davant la parròquia de Sant Pere i Sant Pau, han fet sortir a la llum restes del segle XVIII amagades al subsol. Tot i que ja es coneixia l’existència de possibles vestigis, no s’havia pogut determinar fins ara la seva ubicació exacta i l’època concreta a què corresponien. Ara s’ha pogut constatar que es tracta majoritàriament d’estructures que daten del segle XVIII, tot i que alguns elements corresponen al període comprès entre finals del segle XIX i principis del XX. També han aparegut restes de l’incendi que va patir el conjunt parroquial durant la Guerra Civil, el 20 de juliol de 1936.

Part de les restes identificades corresponen a la façana sud de la rectoria, cosa que permet determinar com estaven ubicats i orientats els diferents elements del conjunt parroquial en l’espai físic, com la rectoria, el temple, el campanar, el cementiri i els horts.

Relacionats