Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Afectacions a l’avinguda del Paral·lel per una nova fase de les obres a l’intercanviador de plaça d’Espanya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’avinguda del Paral·lel es veurà afectada a partir d’aquest dimarts per una nova fase de les obres a l’intercanviador de plaça d’Espanya, segons ha informat el Departament de Territori. Concretament, s’amplia l’ocupació de la calçada entre la plaça d’Espanya i el carrer de Llançà (costat muntanya), amb el tancament d’un dels dos carrils bus, i també s’augmenta l’ocupació de la vorera. I a partir del 7 de juny, s’ocuparà una porció de la vorera costat mar de l’avinguda Paral·lel –en el mateix tram entre plaça d’Espanya i Llançà-, amb un itinerari alternatiu per als vianants a la calçada i el traslladat de les parades de bus a l’avinguda de Maria Cristina. Aquestes alteracions en superfície es mantindran a la zona fins a la tardor del 2024.

En paral·lel, a finals de juny, es tancarà la illeta i el pas de vianants situats a la confluència dels carrers de Llançà i Sepúlveda. Els treballs per a millorar l’accessibilitat a l’intercanviador de plaça d’Espanya –autèntic nus de la xarxa de transport públic a Barcelona- compten amb una inversió de 13,2 MEUR i disposen de finançament del fons FEDER. Al subsòl hi ha actualment tres estacions de ferrocarril, dues de metro –L1 i L3– i una d’FGC. En aquest intercanviador, que registra en conjunt més de 18 milions persones usuàries l’any, està adaptada l’estació d’FGC, i l’actuació prevista és adaptar les estacions de L1 i L3 i els itineraris de correspondència entre aquestes i també amb FGC.

Publicitat

Les tasques a executar per a completar l’adaptació de l’intercanviador són la reconfiguració de l’actual passera d’intercanvi entre andanes de l’L1, la remodelació de l’actual vestíbul de l’L3 i la instal·lació de diversos ascensors per a garantir la connexió entre els diversos nivells de les estacions. Actualment, estan adaptades 152 de les 163 estacions en servei a la xarxa de metro de l’àrea de Barcelona, una xifra que suposa un 93% del total.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió