Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Aena licita el servei de seguretat privada a tots els aeroports de la xarxa de l’Estat per 1.500 milions d’euros

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Aena ha tret el concurs del servei de seguretat privada dels 46 aeroports i dos heliports de l’Estat per 1.500 milions. L’adjudicació serà per a un període de quatre anys prorrogable a un més. La companyia ha dividit la licitació en 13 lots, que podrien variar al llarg del procés. Dins d’aquests, en el 4 hi ha el d’inspecció de viatgers a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat; en el 5 el servei d’inspecció de la bodega de l’aeroport barceloní i el servei de seguretat de Girona-Costa Brava, Reus, Sabadell i Osca; i en el 6 el centre de gestió aeroportuària del Prat. Durant els quatre anys, Aena durà a terme una modernització tecnològica amb la instal·lació d’equips de detecció d’explosius per a la inspecció de l’equipatge en bodega.

A més, també es modernitzaran els filtres de seguretat amb la implementació de tecnologies com el Remote Screening i sistemes biomètrics, entre d’altres, per agilitzar el pas en els controls previs a l’embarcament.

Publicitat

Com a novetat, Aena durà a terme un procediment de diàleg competitiu, és a dir, la prestació del servei es perfilarà durant la fase d’entrevistes amb els candidats a partir d’un document amb les característiques de la licitació. Amb aquest mètode, Aena vol involucrar potencials adjudicataris durant tot el procés i inloure les seves aportacions perquè l’expedient resulti “equilibrat i atractiu” per al sector.

Les empreses disposen ara d’un termini de 30 dies naturals per presentar les seves sol·licituds de participació, ofertes tècniques i econòmiques,. A continuació, en una segona fase, hi haurà un diàleg amb els licitadors sobre aspectes com la duració del contracte o la configuració dels lots, entre d’altres. Un cop tancat el termini del diàleg, els proveïdors hauran de presentar les seves ofertes finals.  

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió