Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Aena finalitza les obres d’adaptació del dic sud de la T1 de l’aeroport del Prat per als vols intercontinentals

ACN Barcelona.-Aena ha donat per finalitzades les obres del dic sud de la T1 després de mes de dos anys de treballs i una inversió de 48 milions d’euros. Segons […]

Avatar
Agències 28/04/2021

ACN Barcelona.-Aena ha donat per finalitzades les obres del dic sud de la T1 després de mes de dos anys de treballs i una inversió de 48 milions d’euros. Segons ha explicat la directora de l’aeroport Sonia Corrochano, la nova infraestructura ja està a punt per entrar en servei, tot i que caldrà esperar primer que es recuperi l’activitat intercontinental a l’aeroport. Inicialment, aquesta part de la terminal es va idear per operar vols regionals, que quan es va projectar la T1 eren molt més nombrosos i no requerien ‘finger’. Ara, amb l’increment dels vols intercontinentals –molts d’ells actualment interromputs per la pandèmia- s’ha habilitat aquesta zona de la terminal perquè puguin operar grans aeronaus i s’han afegit cinc posicions noves.

L’edifici original s’ha dividit en tres plantes amb l’objectiu de separar els fluxos de passatgers en funció dels embarcaments, arribades i si els vols són dins de l’espai Schengen o de connexió. Concretament, el nivell inferior està destinat als passatgers de sortida i arribada de vols domèstics i dins de l’espai Schengen; a l’intermedi és on arriben els vols no Schengen i el superior de sortida de vols no Schengen.