Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Adjudiquen per gairebé 15 MEUR la reforma i ampliació del bloc quirúrgic de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

ACN Lleida.-El Servei Català de la Salut (Catsalut), a través d’Infraestructures.cat, ha adjudicat per 14.975.826,80 euros (IVA inclòs) a l’UTE integrada per Acsa i Romero Polo l’execució de les obres […]

Avatar
Agències 16/04/2021

ACN Lleida.-El Servei Català de la Salut (Catsalut), a través d’Infraestructures.cat, ha adjudicat per 14.975.826,80 euros (IVA inclòs) a l’UTE integrada per Acsa i Romero Polo l’execució de les obres d’ampliació i reforma del bloc quirúrgic de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. El projecte preveu dotar l’hospital de 16 quiròfans nous centralitzats a la tercera planta, respecte els 12 actuals, i de dos muntalliteres que connectaran les àrees d’ús més intensiu, com són urgències i radiologia, i des del soterrani fins la coberta, on en un futur es preveu ubicar un heliport. Els treballs, que es duran a terme per fases per garantir la continuïtat de l’assistència sanitària, tenen un termini d’execució de quatre anys i dos mesos.

En concret, els treballs que permetran remodelar completament el bloc quirúrgic de l’hospital lleidatà suposaran la reforma de 4.195 m2 i l’ampliació en 4.547,16 m2 més, en un nivell a la cota de la planta tercera, mentre que la quarta estarà destinada als equips de climatització i instal·lacions. D’aquesta manera, el nou bloc quirúrgic doblarà la superfície actual.L’Hospital Arnau de Vilanova dona cobertura sanitària a una àmplia àrea geogràfica amb una població d’uns 450.000 habitants, que inclou tota la demarcació de Lleida i la Franja d’Aragó.