Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Adjudicat el projecte del primer sector de la Modernització del reg del Canal de Pinyana

ACN Lleida.-Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat) ha adjudicat el projecte del primer sector de la modernització del reg del Canal de Pinyana. L’objecte d’aquest actuació és la modernització […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Lleida.-Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat) ha adjudicat el projecte del primer sector de la modernització del reg del Canal de Pinyana. L’objecte d’aquest actuació és la modernització del reg de l’àmbit de 1.297 hectàrees, amb la substitució de l’antiga xarxa de sèquies a làmina lliure per una xarxa pressuritzada a la fi de poder implantar noves tecnologies de reg en les parcel·les, com ara degoteig i aspersió, i assolir així un reg més eficient. Aquest regadiu tindrà pressió natural aprofitant el desnivell existent entre el punt on es capta l’aigua i les parcel·les regades. El projecte es divideix en dues fases. La primera l’executa el Departament d’Agricultura, a través d’Infraestructures.cat, mentre la segona anirà a càrrec de la Comunitat de Regants del Canal de Pinyana.

Infraestructures.cat ha publicat l’adjudicació provisional de la part que correspon al Departament d’Agricultura. L’empresa encarregada d’executar l’obra és Aquambiente, servicios para el Sector del Agua, SAU & M. y J. Gruas, SA (UTE), amb un pressupost d’adjudicació de 4.356.258,86 euros (IVA no inclòs), mentre la direcció de l’obra s’ha adjudicat provisionalment a Consultoria Tecnica Antlia, SL & TENGI Consultoria Tecnica, SL (UTE), per un import de 233.451 euros (IVA no inclòs). Un cop s’hagin signat els contractes es podrà iniciar les obres. Amb aquesta actuació es millorarà l’eficiència en l’ús de l’aigua d’una part important de la Comunitat de Regants de Pinyana. És un regadiu que no necessita l’aportació d’energia addicional, amb la qual cosa es un regadiu sostenible i que afavoreix l’adaptació i la lluita contra el canvi climàtic. Es tracta d’un regadiu pressuritzat que disposarà de sistemes de telecontrol que permetrà aplicar les últimes tecnologies per tal de donar l’aigua que necessiten els conreus en el moment en que ho necessiten, millorant les condicions de vida dels regants, i també millorant els rendiments i la qualitat dels conreus.