Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Adjudicades per 3 MEUR les obres de construcció de la depuradora de Puigpelat

ACN Puigpleat – L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat per 3 MEUR les obres de construcció de la nova depuradora de Puigpelat (Alt Camp). L’import inclou també la gestió […]

Agències 26/01/2022

ACN Puigpleat – L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat per 3 MEUR les obres de construcció de la nova depuradora de Puigpelat (Alt Camp). L’import inclou també la gestió del funcionament durant un any i, posteriorment, es licitarà l’explotació per concurrència pública. Està previst que els treballs durin deu mesos. La depuradora funcionarà mitjançant un sistema de tractament biològic, amb airejat prolongat per eliminar la matèria orgànica i nutrients amb capacitat per a 300 metres cúbics diaris, l’equivalent a una població de 1.500 habitants. Les instal·lacions, que disposaran d’espai per ser ampliades en el futur, donaran servei a nucli urbà de Puigpelat i els futurs nuclis de la Sínia i els Arcs.

Les aigües depurades s’abocaran al torrent dels Caus, a la conca del riu Francolí. El tractament de fangs es durà a terme mitjançant un sistema natural amb llits de macròfits –rizocompostatge-, que permet una gestió més sostenible i requereix un manteniment mínim, segons l’ACA.

Actualment, a l’Alt Camp hi ha sis depuradores en servei que donen servei a més del 72% de la població de la comarca.

COS: