Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Adif preveu una inversió de 4.918 milions d’euros per al 2021

ACN Madrid.-La president d’Adif, Isabel Pardo de Vera, ha anunciat aquest dijous que l’ens gestor invertirà 4.918 milions d’euros durant l’any que ve, dels quals 3.072 milions corresponen a l’alta […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Madrid.-La president d’Adif, Isabel Pardo de Vera, ha anunciat aquest dijous que l’ens gestor invertirà 4.918 milions d’euros durant l’any que ve, dels quals 3.072 milions corresponen a l’alta velocitat i aniran destinats a noves infraestructures i els 1.846 MEUR restants a la millora i renovació de la xarxa convencional. A més, a aquestes quantitats s’hi afegiran 850 milions d’euros per a tasques de manteniment. Segons Pardo de Vera, liberalització de l’alta velocitat –que oficialment comença a partir d’aquest dilluns- és una “gran oportunitat perquè tot el sector ferroviari aprofiti al màxim les infraestructures” i “permetrà un increment de la capacitat i una reducció dels preus”.

En l’àmbit de les noves infraestructures d’altes prestacions, les actuacions se centraran en aquelles que ja estan en desenvolupament amb l’objectiu de finalitzar els itineraris començats, com per exemple als corredors Atlàntic i Mediterrani. Pel que fa a la xarxa convencional, Adif destinarà 1.946 milions d’euros els treballs se centraran a la millora de la fiabilitat en les línies més antigues per garantir la connexió i la mobilitat interregional de passatgers i mercaderies i la millora dels nuclis de Rodalies en capitals com Barcelona, Madrid, València, Astúries i Cantàbria, que en total sumen 879 milions d’euros, el 48% de tota la inversió en xarxa convencional.D’altra banda, Isabel Pardo de Vera ha confirmat que Adif i Adif AV recorrerà al Mecanisme de Recuperació i Resiliència ja que considera que les actuacions previstes en l’àmbit ferroviari estan plenament alineades amb els objectius dels fons. En aquest sentit, l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries ja ha presentat projectes per acollir-se a aquest mecanisme.