Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Adif-AV adjudica per 438.757 euros les obres per millorar l’estació de Barcelona-Sants

ACN Barcelona.-Adif Alta Velocitat (Adif-AV) ha adjudicat per 438.757 un contracte d’obres per millorar l’estació de Barcelona-Sants. Els treballs, que tenen un termini estimat de dos mesos, inclouen la construcció […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Barcelona.-Adif Alta Velocitat (Adif-AV) ha adjudicat per 438.757 un contracte d’obres per millorar l’estació de Barcelona-Sants. Els treballs, que tenen un termini estimat de dos mesos, inclouen la construcció de dos nous accessos a la zona d’embarcament, i ampliar els escàners, que gairebé es duplicaran per arribar a un total de 10. El contracte també inclou substituir el tancament perimetral dels nuclis d’escales d’accés a les andanes amb l’objectiu de millorar els recorreguts, i posar-hi baranes de vidre. El projecte és la primera fase d’una actuació més global i fruit de les previsions d’augment de passatgers derivades de la liberalització del servei d’alta velocitat i l’entrada de nous operadors.

Un dels dos nous accessos serà al passadís lateral, costat muntanya, davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’estació, i l’altre al costat mar, al costat de l’oficina d’informació al client. En tots dos casos s’instal·laran dos nous escàners d’accés ràpid, mantenint les distàncies d’evacuació i l’amplada mínima dels passadissos.