Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Adif autoritza una nova connexió ferroviària a la terminal intermodal del port de Tarragona a Guadalajara

ACN Tarragona.-Adif ha autoritzat l’Autoritat Portuària de Tarragona a connectar la seva terminal intermodal de Guadalajara-Marchamalo, situada al corredor d’Henares, amb la via 2 de la línia Madrid-Barcelona. L’anomenat ‘port […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Tarragona.-Adif ha autoritzat l’Autoritat Portuària de Tarragona a connectar la seva terminal intermodal de Guadalajara-Marchamalo, situada al corredor d’Henares, amb la via 2 de la línia Madrid-Barcelona. L’anomenat ‘port sec’ ja disposava prèviament d’una autorització de connexió a la xarxa ferroviària d’interès general –concretament a la via 1 d’aquesta mateixa línia. En una primera fase, la terminal intermodal disposarà de tres vies -una d’apartat i dues de recepció/expedició- que permetran l’operació de trens de 750 metres de longitud, així com una via d’uns 100 metres per a estacionament de maquinària. En una segona fase es podran instal·lar tres vies per a operar trens de 750 metres.

Segons informa Adif, aquesta nova infraestructura es complementarà amb la terminal intermodal de La Boella, ja construïda al port de Tarragona. Permetrà, així mateix, la seva connectivitat amb els principals ports de les façanes cantàbrica i mediterrània, i afavorirà el creixement de tràfics intermodals ferrocarril-carretera i marítims. La futura terminal estarà connectada també per carretera amb els principals eixos viaris: R-2, CM-101 i A-2, corresponent a l’itinerari europeu E-90.