Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Adif Alta Velocitat acaba les obres per duplicar els escàners de control a l’estació de Barcelona Sants

ACN Barcelona.-Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha finalitzat les obres per augmentar la funcionalitat i l’explotació a l’estació de Barcelona-Sants amb la construcció de dos nous accessos a la sala […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha finalitzat les obres per augmentar la funcionalitat i l’explotació a l’estació de Barcelona-Sants amb la construcció de dos nous accessos a la sala d’embarcament que ha permès duplicar els escàners de control fins a 10. Els treballs han suposat una inversió de 430.000 euros, i també han servir per substituir el tancament perimetral dels nuclis d’escales d’accés a les andanes i la millora de les instal·lacions d’informació al viatge. Els canvis s’han fet per la previsió d’Adif AV d’un augment de passatgers a l’estació per la liberalització del sector del transport per ferrocarril i l’arribada de nous operadors com OUIGO.

A més, Adif AV també preveu que es vagi recuperant el trànsit perdut per la pandèmia i un augment per la posada en servei de la variant Vandellós-Tarragona del Corredor Mediterrani. Els treballs ara finalitzats formen part d’una primera actuació a curt termini que no requereix grans obres ni afectacions a l’estació de Sants. Però la planificació per l’augment de demanda a l’estació barcelonina està en marxa, amb dos projectes més actualment en redacció i que van més enllà del 2023. En tot cas, ara Barcelona-Sants compta amb dos nous accessos a la sala d’embarcament de l’alta velocitat: un al passadís lateral costat muntanya, davant de la comissaria dels Mossos, i un altra al costat mar, al costat de l’oficina d’informació al client. En tots dos accessos hi ha escàners ràpids.