Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Adif adjudica per més de 4 MEUR la redacció dels projectes per soterrar les vies del tren a l’Hospitalet

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Adif ha adjudicat el contracte per redactar els projectes bàsic i de construcció per soterrar la infraestructura ferroviària a l’Hospitalet de Llobregat. Segons ha fet públic l’Ajuntament, […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Adif ha adjudicat el contracte per redactar els projectes bàsic i de construcció per soterrar la infraestructura ferroviària a l’Hospitalet de Llobregat. Segons ha fet públic l’Ajuntament, l’ens ferroviari ha adjudicat els projectes a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per GPO Ingeniería y Arquitectura, Geocontrol i TRN Táryet. La licitació s’ha fet per 4,07 milions d’euros. L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, considera que aquesta adjudicació “demostra que el projecte està a punt de començar a fer-se realitat i que la voluntat del Govern central i d’Adif ja és inequívoca”. “L’Hospitalet canviarà completament i ens donarà la possibilitat d’afrontar alguns dels reptes que la ciutat té pendents”, ha afegit en un comunicat.

El consistori destaca l’oportunitat d’eliminar la “històrica barrera física” que representa el ferrocarril, de manera que es podran connectar els diferents barris de la ciutat i es reduirà l’impacte visual i acústic que representa la infraestructura.En l’àmbit ferroviari, està previst que el soterrament permeti modificar el funcionament actual, creant nous modes d’explotació i habilitant nous itineraris gràcies a la construcció d’una nova ròtula soterrada. També es preveu un nou centre d’intermodalitat entre el ferrocarril i el metro al sud de Barcelona, amb la construcció de l’intercanviador soterrat de la Torrassa.