Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Adif adjudica per 6,92 MEUR les obres de millores de l’evacuació i ventilació de les andanes de l’estació de Sants

ACN Barcelona.-Adif adjudica les obres de millora de l’evacuació de les andanes i de la ventilació de l’estació de Sants a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies […]

Agències 30/04/2021

ACN Barcelona.-Adif adjudica les obres de millora de l’evacuació de les andanes i de la ventilació de l’estació de Sants a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies Hormigones Asfálticos Andaluces i Avintia Proyectos i Construcciones per 6,92 milions d’euros. Els treballs inclouen instal·lar unes noves escales a les andanes de serveis d’ample convencional i d’alta velocitat, nous tancaments en les sortides d’emergència i millores en els sistemes d’extracció de fums i de ventilació. Una altra actuació que s’inclourà en les obres serà el muntatge de noves comportes basculants de sortida d’emergència a les places dels Països Catalans i de Joan Peiró i una nova marquesina de connexió d’accés subterrani amb l’estació.

El Consell d’Administració d’Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha autoritzat en la seva última reunió l’adjudicació de les obres aquest divendres. El projecte té un termini d’execució estimat de 22 mesos, en els quals hauran d’optimitzar el màxim possible les condicions existents d’evacuació i ventilació de les andanes de la terminal barcelonina. Adif assegura que la seva realització és necessària per adequar les sortides d’emergència i millorar la protecció enfront d’incendis.En aquest sentit, es desmuntaran els ventiladors d’extracció de fums per reemplaçar-los per altres reversibles de major potència. A més, es disposaran nous conductes d’extracció de major diàmetre respecte als actuals de 80 cm i s’adequaran les lluminàries lineals de les andanes i el subministrament elèctric dels nous ventiladors. També s’implantarà i posarà en funcionament el sistema de control centralitzat de les noves instal·lacions.Aquesta actuació podrà ser cofinançada amb fons europeus del mecanisme ‘Connectar Europa’ (CEF).