Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Adif adjudica per 492.081 euros la construcció de murs al costat de les vies del tren convencional al Mas Gri de Girona

ACN Girona.-Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha adjudicat per un import de 492.801,9 euros el contracte d’obres per a la construcció d’un nou tancat a la línia l’ample convencional Barcelona-Girona-Portbou. […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Girona.-Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha adjudicat per un import de 492.801,9 euros el contracte d’obres per a la construcció d’un nou tancat a la línia l’ample convencional Barcelona-Girona-Portbou. Els treballs es faran al tram Fornells-Girona, al sector Mas Gri de la ciutat. Segons informa l’administrador d’infraestructures en un comunicat, les obres tenen un termini d’execució de tres mesos i l’objectiu és construir els murs en una zona on actualment no existeix cap tipus de protecció a les vies. D’aquesta manera, remarquen, volen incrementar la seguretat de l’explotació ferroviària i també dels ciutadans, evitant creuaments “indeguts” en punts no autoritzats, coneguts com a “passos viciosos”.

Les obres les han adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies Infraestructures Trade i Acsa Obres i infraestructures. El tram d’actuació es troba entre les vies i l’encreuament del riu Güell. Adif AV exposa que, tenint en comptes condicionats que afectes a la ubicació i al disseny del tancat, es construiran dos trams de mur amb un traçat paral·lel a la línia de l’AVE Madrid-Barcelona-França.El nou tancat consistirà amb un muret de formigó i una malla electrosoldada de coronació. Aquestes obres formen part de les actuacions previstes per Adif per incrementar la seguretat a les estacions de viatgers i al seu entorn, tant per als ciutadans com per a la circulació ferroviària. “Amb aquests treballs es pretén millorar els sistemes de protecció de la infraestructura per dissuadir i evitar trànsits indeguts per les vies”, exposen al comunicat. A més, també afirmen que les accions contribueixen a aconseguir diferents objectius de desenvolupament sostenible, com aquells vinculats amb la salut i el benestar; la indústria, innovació i infraestructura i els objectes de ciutats i comunitats sostenibles.