Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

ADICAE rep centenars de consultes per les dificultats d’accedir a la moratòria de les hipoteques

ACN Barcelona.-ADICAE ha rebut milers de consultes per “les barreres i les dificultats que les traves burocràtiques estan suposant” pels usuaris que volen accedir a la moratòria de les hipoteques, […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-ADICAE ha rebut milers de consultes per “les barreres i les dificultats que les traves burocràtiques estan suposant” pels usuaris que volen accedir a la moratòria de les hipoteques, inclosa en el paquet de mesures contra el Covid-19 i publicada al BOE. A través d’un comunicat difós aquest divendres, l’associació ha advertit que cal que facilitar que els consumidors hi puguin accedir perquè actualment “els comporta molts problemes recopilar la documentació que se’ls exigeix”. Acreditar les condicions d’accés a la moratòria pot portar al fracàs o a la greu limitació de l’eficàcia de la mesura”, alerta.

L’associació detalla que ha activat un ampli desplegament de mesures telemàtiques per atendre a distància els consumidors i que ha rebut centenars de consultes en els darrers dies a través de WhatsApp (660175964), del mail consultas@adicae.net i del formulari de contacte https://www.adicae.net/envie-su-consulta.html.Segons ADICAE, moltes de les consultes mostren el malestar dels usuaris per les “traves burocràtiques” per accedir a la moratòria de la hipoteca”. “Els consumidors tenen moltes dificultats per accedir a documentació que els han de facilitar les administracions locals (certificats d’empadronament) o els Registres de la Propietat, ja que no tots tenen certificats digitals, lectors de DNI electrònic, o senzillament no saben com fer-ho”, denuncia l’associació. A més, reclama al govern espanyol que la moratòria s’estengui a un sector dels consumidors més ampli.L’associació també veu necessari que es busquin les eines necessàries per facilitar als consumidors, “de forma clara i senzilla”, l’accés a la documentació requerida mitjançant tràmits electrònics. Considera que la moratòria també s’hauria d’aplicar a aquells usuaris que per les seves condicions econòmiques actuals tinguin menys ingressos. Per aquesta raó, demana que s’estudiïn formules per flexibilitzar el pagament dels deutes i que la moratòria hipotecària s’estengui a l’àmbit dels crèdits, tant als de consum com als de targeta.L’entitat també ha convidat al govern espanyol a prendre mesures respecte als lloguers. Concretament, demana que s’estableixi una moratòria i que sigui impulsada per les administracions territorials en els casos en què el parc d’habitatges sigui pública.A més, planteja que el reforç en les ajudes al lloguer que s’estava oferint als joves es faci extensible a més sectors de la societat tot supervisant que aquestes mesures “no repercuteixin en possibles pujades del preu dels lloguers”.