Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Adicae dona suport a les mesures de Sánchez per rebaixar el “problema gravíssim” del rebut de la llum

ACN Madrid.-Adicae ha donat suport a través d’un comunicat a les mesures anunciades ahir dilluns pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i aprovades aquest dimarts pel Consell de Ministres […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Madrid.-Adicae ha donat suport a través d’un comunicat a les mesures anunciades ahir dilluns pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i aprovades aquest dimarts pel Consell de Ministres per rebaixar el rebut de la llum. A parer de l’entitat de defensa dels consumidors, són mesures que poden servir per aconseguir una “resolució permanent i sistemàtica del problema de la tarifació elèctrica”, així com “l’únic camí” de solució per al “problema gravíssim” que afronten “milions de ciutadans”. L’entitat ha anunciat que començarà una campanya informativa per explicar les “possibilitats” de la “millora immediata dels drets de les famílies i de la seva factura elèctrica”.

Manuel Pardos, president d’Adicae, ha celebrat l’aprovació de mesures “tan rellevants” i ha considerat que són “un gran pas” davant la la situació “d’abús massiu” sobre els consumidors. També ha considerat “necessària” una intervenció “directa” sobre la configuració “opaca i abusiva” dels preus i sobre els beneficis de les elèctriques. També ha opinat que les mesures obren la porta a una reforma “íntegra” del ‘pool’ elèctric “que acabi amb la metodologia marginalista actual”.