Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Adicae denuncia que ha detectat 200 models de targetes ‘revolving’ amb interessos de fins al 30%

ACN Madrid.-L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) ha denunciat que ha detectat 200 models de targetes ‘revolving’ amb interessos de fins al 30%. L’organització ha anunciat que llançarà […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Madrid.-L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) ha denunciat que ha detectat 200 models de targetes ‘revolving’ amb interessos de fins al 30%. L’organització ha anunciat que llançarà una campanya d’informació per als titulars d’aquests productes i ha fet una crida als afectats a denunciar. Adicae ha posat a disposició dels consumidors un model tipus de reclamació amb el qual sol·licitar l’anu·lació del crèdit així com la restitució del que el banc ha cobrat irregularment. Les targetes ‘revolving’ són “productes de caràcter abusiu” que generen risc de sobreendeutament entre els consumidors, han advertit.

A través de multitud de reclamacions dels consumidors, l’associació ha comprovat que la meitat dels usuaris desconeix les condicions reals d’aquests productes financers, perquè no van ser informats prèviament del cost dels interessos. Molts altres, directament no saben que tenien contractades aquestes targetes, han denunciat. Adicae ha fet una crida a contactar amb l’associació per a comprovar les condicions de les seves targetes de crèdit a consum per si poguessin incloure el ‘revolving’, una opció que s’ha detectat en fins a 200 models de targetes. El Tribunal de la Unió Europea va avalar al març doctrina del Tribunal Suprem i va declarar aquests productes com a “usura” quan superen un determinat tipus d’interès.