Diumenge, 27 de setembre de 2020 - Edició 794
La República

Adicae avala la fusió de CaixaBank i Bankia “sempre que” respecti els drets dels consumidors

ACN Barcelona.-L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) exigeix que la protecció dels clients i usuaris sigui un “aspecte determinant” de la fusió de Caixabank i Bankia. En un […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Barcelona.-L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) exigeix que la protecció dels clients i usuaris sigui un “aspecte determinant” de la fusió de Caixabank i Bankia. En un comunicat, els representants de desenes de milers de socis clients i de petits accionistes de les antigues caixes d’estalvis integrades avalen la unió sempre que es respectin els drets dels consumidors. Després de les consultes a sectors representatius dels seus socis, clients de CaixaBank i Bankia i petits estalviadors accionistes, l’entitat assegura que “donarà suport a la fusió sempre que els interessos dels consumidors i dels petits accionistes es vegin reflectits netament al que serà sens dubte el primer gran banc espanyol”.

Una petició que fan extensiva al Ministeri d’Economia, a qui demanen que s’impliqui per “garantir plenament” els drets i interessos dels consumidors.Adicae exigeix que la nova entitat neixi sanejada dels “greus problemes” que arrosseguen tant Bankia com CaixaBank amb “una part important de la seva clientela en els temes de clàusula sòl, IRPH, despeses hipotecaris, targetes revòlving, i fins i tot en algun cas de les preferents”. L’associació demana un compromís per arbitrar solucions extrajudicials que satisfacin i reconciliïn els clients amb la nova entitat, “restaurant la confiança de la clientela en general, avui profundament deteriorada”.També reclamen compromisos per oferir nous avantatges i beneficis a la gran massa de clients i respecte pels petits estalviadors accionistes (570.000 en el cas de CaixaBank i 173.000 en el cas de Bankia). A més, recorden que la nova entitat “hauria de respectar a les fundacions socials de totes les caixes integrades”, implementant algun sistema de finançament que permeti la supervivència d’aquestes institucions de l’obra social.A més, fan una crida a tots els consumidors i clients de les dues entitats que seran afectats per la fusió perquè s’agrupin en la plataforma CaixaBank-Bankia a través de la seva pàgina web d’Adicae.

Relacionats