Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Actua Cultura inicia una campanya en què personalitats de diversos sectors defensen el sector

ACN Barcelona.-La plataforma Actua Cultura inicia la campanya ‘Pren partit per la cultura, pren partit pel 2%’, en què difondrà de manera diària a Twitter vídeos d’uns 30 segons de […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-La plataforma Actua Cultura inicia la campanya ‘Pren partit per la cultura, pren partit pel 2%’, en què difondrà de manera diària a Twitter vídeos d’uns 30 segons de durada on personalitats de diversos sectors expliquen per què és important la cultura. En els primers vídeos, s’hi inclouen rostres coneguts com el pallasso Tortell Poltrona, la jugadora de bàsquet Laia Palau, l’artista Jaume Plensa, el grup Roba Estesa, l’actor Julio Manrique, la directora de cinema Belén Funes, el director del Macba Ferran Barenblit, la ballarina i coreògrafa Sol Picó, l’escriptor Sebastià Portell o l’actriu Mercè Sampietro. L’acció s’iniciarà el 14 de novembre i s’allargarà fins el 12 de febrer, dia previ a la jornada de reflexió de les eleccions del 14-F.

En paral·lel, la plataforma treballarà amb els partits polítics –que treballen per confeccionar els programes electorals- amb l’objectiu que aprovin per unanimitat el pressupost del 2% al Parlament de Catalunya destinat al Departament de Cultura i siguin “coherents” i incloguin el compromís de l’assoliment aquest percentatge un termini concret, dins els seus objectius prioritaris.Actua Cultura està formada per persones dels diversos àmbits del sector que -per primera vegada- s’han unit per un canvi de paradigma en el tractament de la cultura. Es va presentar el passat 9 de març a la Plaça del Rei de Barcelona en una acció per reivindicar el 2% del pressupost de la Generalitat per Cultura. Actua Cultura lluita per aconseguir aquest primer objectiu. Recentment, ha estat guardonada en la categoria de Cultura per l’APPEC en la darrera edició de La Nit de les Revistes i la Premsa en Català “per haver aconseguit reunir totes les disciplines culturals en una mateixa reivindicació: demanar un increment del pressupost de cultura de la Generalitat, des del 0,65% actual fins al 2%”.