Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

ACS ofereix 10.000 milions a Atlantia pel negoci de les autopistes italianes

ACN Barcelona.-La firma ACS, liderada pel president del Real Madrid, Florentino Pérez, ha ofert 10.000 milions a Atlantia pel negoci de les autopistes italianes, segons el diari ‘Financial Times’, que […]

Avatar
Agències 08/04/2021

ACN Barcelona.-La firma ACS, liderada pel president del Real Madrid, Florentino Pérez, ha ofert 10.000 milions a Atlantia pel negoci de les autopistes italianes, segons el diari ‘Financial Times’, que afirma haver accedit a una carta amb l’oferta que Pérez ha enviat al conglomerat de la família Benetton. Atlantia posseeix un 88% de la societat Autostrade per l’Italia (ASPI), que aglutina 3.000 quilòmetres de vies ràpides amb peatge. Pérez confirma així l’interès per crear un gegant de les concessions, un cop venut a la firma francesa Vinci per 4.900 milions el negoci d’enginyeria industrial Cobra. Atlantia té una oferta en ferm sobre la taula d’un grup empresarial que inclou el banc de capital públic italià CDP i firmes com Blackstone per 9.000 milions.

ASPI està a la venda des del 2018, després del col·lapse del pont Morandi a Gènova que va comportar la mort de 43 persones. Pérez intenta amb aquesta operació englobar el conjunt d’autopistes italians a les concessions que gestiona a través d’Abertis, de la qual la firma italiana Atlantia també és sòcia.”Atesa la relació estreta entre els nostres grups després de l’exitosa adquisició conjunta d’Abertis, ACS ha seguit la situació d’ASPI durant els últims mesos i creiem que ASPI és un actiu molt interessant que encaixa perfectament en l’estratègia a llarg termini d’ACS”, extracta el ‘Financial Times’ de la carta que la firma espanyola ha enviat a la italiana.A banda, Pérez indica a la carta, sempre segons ‘Financial Times’, que ACS estaria disposada a “acomodar” altres inversors a l’oferta, inclosos el conglomerat liderat per CDP. El Consell d’Administració d’Atlantia s’ha reunit aquest dijous per discutir l’oferta d’ACS.