Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Acord ‘sorpresa’ per ampliar l’aeroport del Prat

ACN Barcelona.-L’acord ‘sorpresa’ entre Estat i Generalitat per a l’ampliació de l’aeroport del Prat en la Comissió Bilateral acapara gran part de les portades dels diaris d’aquest dimarts. ‘Executiu i […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-L’acord ‘sorpresa’ entre Estat i Generalitat per a l’ampliació de l’aeroport del Prat en la Comissió Bilateral acapara gran part de les portades dels diaris d’aquest dimarts. ‘Executiu i Generalitat tanquen l’acord per a l’ampliació del Prat’, resumeix ‘La Vanguardia’, que dedica la fotografia de la portada al conflicte polític als Jocs Olímpics: “Fugida amb ressons de guerra freda d’una atleta bielorussa que competia a Tòquio”. En la primera pàgina també es destaca que “L’envellit parc d’habitatges provoca un 14% de les emissions a Espanya”. Per la seva banda, el diari ‘Ara’ parla de “Llum verda a l’ampliació del Prat”, amb foto de la infraestructura i un subtítol on es parla “d’acord secret” a Madrid i d’una inversió de 1.700 MEUR.

Altres temes a la portada del rotatiu ‘Ara’ és “El PIB català creix un 4,1% entre l’abril i el juny” i els “230 morts per covid l’última setmana”. El diari ‘El Periódico’ titula amb ‘Primeros pasos’ la Bilateral, afirmant en un dels subtítols que els dos executius han pactat un calendari de reunions de treball mensuals fins al febrer. La fotografia és per a Puigneró i Vilagrà girant-se per a la fotografia amb la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, al fons. “La economía catalana crece un 4,1% por la fortaleza de la industria” i “La variante delta se dispara y médicos de familia piden la tercera vacuna” són dos dels altres titulars destacats a la portada. ‘El Punt Avui’ encapçala la primera pàgina amb ‘Acord per ampliar l’aeroport del Prat’, amb fotografia oberta de tots els participants a la Comissió Bilateral i un subtítol on s’anuncia que els ecologistes preparen una gran manifestació de protesta per al setembre. “Més ingressos i la pressió a l’UCI no baixa” i “El lloguer encareix un 20% el cost de la vida a Barcelona” també sobresurten a la pàgina inicial. El rotatiu ‘El País’ diu que “Sánchez ofrece más millones y más traspasos sin convencer al Gobierno catalán”, i destaca que ERC i Junts valoren com a “insuficients” els acords aconseguits. La fotografia de portada per a l’atleta olímpica bielorussa i també en un lloc destacat de la portada la notícia que “La mitad de los veinteañeros ha recibido ya al menos una dosis de vacuna”. El diari ‘La Razón’ assegura que “El gobierno catalán logra 1.700 millones para ampliar El Prat”, amb fotografia de la Comissió Bilateral i un subtítol on s’afirma que l’ampliació comportarà un impacte de dos punts al PIB català i 365.000 llocs de feina indirectes. “Indignación de las autonomías ante el reparto de los fondos” i el “Supermartes para España” en els Jocs Olímpics també sobresurten a la portada. El rotatiu ‘ABC’ considera que “El Gobierno vende normalidad con un acuerdo millonario para desbloquear la ampliación del Prat”, assegurant al subtítol que “los independentistas aplazan a septiembre las exigencias de amnistía y autodeterminación”. La fotografia és un primer pla de Puigneró amb la ministra Rodríguez al fons. L’altre titular de la primera pàgina és “El futuro de los interinos, en manos de la justicia europea”. Finalment, el diari ‘El Mundo’ apunta que “El Gobierno entierra la sentencia que garantiza el 25% de español”, amb fotografia de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat i un segon titular a la part inferior on s’afirma que “Sánchez seduce al separatismo con una gran inversión en El Prat”. “Andalucía impone el ‘pase covid’ o test negativo en bares y discotecas” és un tercer dels titulars destacats.