Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Acord per reformar el teatre del Centre Fraternal de Palafrugell per 770.000 euros

|

- Publicitat -

ACN Palafrugell – Els socis del Centre Fraternal de Palafrugell (Baix Empordà) ha aprovat per unanimitat la restauració dels espais de l’antic casino cultural de finals del segle XIX, entre ells el teatre. El centre té més de 500 socis i compta amb una història de 135 anys. L’objectiu és adaptar la infraestructura a les necessitats tècniques actuals i restaurar els elements icònics que estan considerats com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Les obres tindran un cost de 770.000 euros i s’executaran en dues fases. En la primera es pagaran 408.000 euros que es finançaran amb aportacions de l’Ajuntament de Palafrugell, la Diputació de Girona i els fons propis de l’entitat en dues anualitats (2023 i 2024).

El projecte adaptarà el teatre com una sala polivalent i introduirà millores estructurals, de prevenció d’incendis i adaptar l’edifici a les normatives actuals d’espais de pública concurrència. En el nou Teatre Fraternal es podran programar activitats de mitjà format i serà un espai versàtil a disposició dels socis i de les entitats. A més, els socis han aprovat un conveni amb l’Ajuntament de Palafrugell en què se cediran 60 dies anuals per fer-hi activitats en els mesos de més ocupació dels equipaments municipals.

Publicitat

El president del Centre Fraternal, Xavier Llimona, explica que el projecte donarà “resposta a les necessitats puntuals” però també té “una mirada que va més enllà de la immediatesa”. Ara, l’entitat preveu obrir una campanya per buscar donatius de la ciutadania que ajudin a finançar la reforma de l’edifici.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió