Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Acord entre la UGT i Aemats per defensar les condicions de treball d’actrius, actors i models publicitaris

ACN Barcelona.-La UGT de Catalunya i l’Associació Espanyola de Models, Actors i Actrius i Talent Sindicat (Aemats), han signat un acord de col·laboració per defensar els drets laborals del col·lectiu. […]

Avatar
Agències 27/05/2021

ACN Barcelona.-La UGT de Catalunya i l’Associació Espanyola de Models, Actors i Actrius i Talent Sindicat (Aemats), han signat un acord de col·laboració per defensar els drets laborals del col·lectiu. Aquesta entitat va ser creada el 2020 amb el propòsit d’agrupar els treballadors d’aquest sector per defensar i reivindicar els seus drets laborals, socials i econòmics. Ambdues entitats subratllen que els principals problemes que tenen són la manca de regulació del sector, que fa que hi hagi “abusos” en la contractació. En aquest sentit puntualitzen que la moda i la publicitat no disposen d’un conveni propi que reculli les seves especificitats i, “per tant”, les persones que hi treballen “se senten sovint desprotegides”.

En virtut de l’acord, Aemats comptarà amb l’assessorament laboral de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la UGT de Catalunya (FeSMC) per poder traslladar les seves reivindicacions a les negociacions del Conveni Col·lectiu del Sector de la Indústria de Producció Audiovisual i, en endavant, en les negociacions dels convenis col·lectius del sector que li pertoqui, tant ern l’àmbit estatal com en el català.