Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Acomiaden l’agent de la Policia Local d’Esparreguera que va enregistrar vídeos mentre estava de servei

ACN Esparraguera.-El ple de l’Ajuntament d’Esparreguera ha acordat acomiadar l’agent de la Policia Local que es va enregistrar mentre estava de servei, en una ocasió mentre es desplaçava a un […]

Avatar
Agències 21/01/2021

ACN Esparraguera.-El ple de l’Ajuntament d’Esparreguera ha acordat acomiadar l’agent de la Policia Local que es va enregistrar mentre estava de servei, en una ocasió mentre es desplaçava a un atracament a un supermercat. La dona sortia en el vídeo amb l’arma reglamentària a la mà i a l’interior del cotxe patrulla, dient que no volia “morir”. Se li atribueixen dues faltes molt per ús indegut de l’arma i per difondre les imatges a través de les xarxes socials. Via decret d’alcaldia, també s’ha imposat una sanció de 4 anys i 7 mesos de suspensió a un altre agent del cos. Un tercer policia, a qui se li va obrir un expedient per estar present mentre es gravava un vídeo, ha quedat lliure de sanció en no haver-li pogut atribuir cap prova inculpatòria.

La decisió la van prendre de manera unànime els 21 regidors del ple. A més, a l’agent expulsada també se li atribueixen un total de sis faltes greus que tenen a veure amb l’incompliment dels deures derivats de la seva funció i que atempten contra el decor, la dignitat i la imatge del cos de policia. La instrucció del cas ha estimat que es van vulnerar els principis de conducta de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, amb l’agreujant del dany a la imatge del cos policial i l’administració local que va suposar l’aparició de l’agent en diferents programes televisius com a conseqüència dels fets objecte de la sanció. El règim disciplinari aplicat per les diferents faltes té a veure amb l’abandonament del servei, la publicació o utilització indeguda d’informació, l’incompliment notori de les funcions inherents al lloc de treball i la prevalença de la condició d’empleat públic per obtenir un benefici indegut. El procediment sancionador ha concedit dos torns d’al·legacions a l’agent encausada, un durant la fase d’instrucció i un altre durant la proposta de resolució. Després de l’acord d’acomiadament, ara l’agent expulsada pot interposar recurs de reposició en el termini d’un mes o recórrer-hi per via contenciós-administrativa.Pel que fa a l’altre agent, es va resoldre la sanció via decret d’alcaldia. En total, se li aplicaran 4 anys i 7 mesos de suspensió de les seves funcions i del sou per haver comès una falta molt greu i tres faltes greus. La falta molt greu té a veure amb l’exhibició i l’ús indegut de l’arma, que li comportarà 3 anys de suspensió, i les faltes greus tenen a veure amb actes i conductes que atempten contra la imatge del cos de policia, i amb negligència dels deures derivats de l’incompliment de les seves funcions. Això li suposaran un any i 7 mesos addicionals de suspensió. Aquesta resolució d’alcaldia passarà a ser ferma en el termini d’un mes si l’encausat no presenta recurs de reposició o recurs contenciós-administratiu.