Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

ACENCAS critica el nou Rasca Ràpid de la Generalitat perquè suposa un “còctel altament addictiu”

ACN Barcelona.-L’entitat ACENCAS ha criticat aquest dijous el nou Rasca Ràpid en format electrònic que ha posat en marxa el Govern perquè suposa un “còctel altament addictiu”. ‘Tanda de Penals’ […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-L’entitat ACENCAS ha criticat aquest dijous el nou Rasca Ràpid en format electrònic que ha posat en marxa el Govern perquè suposa un “còctel altament addictiu”. ‘Tanda de Penals’ simula aquest mètode d’alguns esports, com ara el futbol, de manera que, per cada bitllet adquirit per tres euros, el jugador disposa de cinc tandes de xut amb l’equip que ell esculli i contra un rival aleatori. Guanya qui més gols faci i els premis varien en funció del resultat. “Es tracta d’un format altament addictiu perquè ten una resposta immediata i ho barreges amb l’esport”, ha opinat Francesc Perendreu, president d’ACENCAS. A més, ha alertat que està pensat especialment per als més joves, un dels col·lectius més afectats actualment pels problemes amb el joc.

Perendreu ha insistit que l’administració pública ha de ser “especialment responsable” en matèria de joc i no fomentar pràctiques que poden esdevenir “problemàtiques”. També ha recordat que el Parlament va aprovar una moció per incrementar les tasques de sensibilització i prevenció de les addicions al joc. “Amb iniciatives com aquestes no es compleix, sinó tot el contrari”, s’ha queixat.